Vágólapra másolva!
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzignél megtiltották a futballistáknak, hogy hét közben külföldre utazzanak, vagy bevásárlótúrákon vegyenek részt.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy az elmúlt idényben többen - köztük a francia Jean-Kevin Augustin - arra használták fel hétközi szabadnapjaikat, hogy Európa nagyvárosaiban "shoppingoljanak".

Túl lazára vette a figurát a magyar kapus néhány csapattársa Lipcsében Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

- fejtette ki Markus Krösche sportigazgató. - Abba az irányba akarjuk terelni a fiúkat, hogy a szabadnapokat pihenési lehetőségnek tekintsék, ne pedig alkalomnak arra, hogy Párizs vagy New York üzleteit járják."

A jelenlegi, válogatott mérkőzések alatti szünetre valamelyest enyhébb szabályok vonatkoznak: a lipcsei labdarúgók szerdától vasárnapig szabadságon vannak, ezalatt Mallorcára elutazhatnak, de például Dél-Afrikába nem.

A lipcseiek a Bundesliga 5. helyén állnak, mindössze egy ponttal lemaradva a listavezető Mönchengladbach csapatától. Gulácsiék a válogatott hétvége után október 19-én a 2. helyezett Wolfsburgot fogadják majd.