Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 2019-20-as szezonjának 2. fordulója után az újonc Kaposvár továbbra is pont nélkül áll – ráadásul 62 fokos gyepen fociztak –, a Budapest Honvéd is két vereséggel szenved a tabella alján. Böde Dániel hazatért, a kispadon kezdett Pakson, a Mezőkövesd újra az idénykezdés egyik királya lett. Az Újpest a DVTK otthonában tudott javítani, ahol menyasszonyi ruhában végezték el a kezdőrúgást, a DVSC négyessel nyitott, míg a MOL Fehérvár már hat pontnál jár. Összefoglalónk az NB I 2. fordulójáról,

62 fok a gyepen, „Tipszmiksz" Csabi a lelátón

Iszonyatos forróságban, délután 5 órai kezdéssel rendezték meg szombaton a Kaposvár-Mezőkövesd (1-2) NB I-es bajnokit. A meccs után

a gyepre kitett hőmérő 62 Celsius-fokot mutatott.

Nagy Dániel, a vendégcsapat támadója a lefújás után fél órát állt a hideg víz alatt az öltözőben.

Az embertelen időjárást mindkét edző kiemelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Kuttor Attila győzelemre vezette a csapatát a kaposvári hőségben is Forrás: Mezőkövesd-Zsóry FC/Twitter

„Több szempontból is nagyon kemény volt a mérkőzés. Egyrészről, mert egy feljutó csapat az első hazai bajnokiját játszotta, másrészről pedig az időjárás miatt" – mondta a Mezőkövesd trénere, Kuttor Attila. Ezt a kollégája, Disztl László is megerősítette: „hihetetlen meleg volt, így elismerés illeti az összes játékost, aki pályára lépett. Egyik csapat részéről sem volt gond a hozzáállással és a küzdeni akarással."

Nem ez volt a kaposvári mérkőzés egyetlen érdekessége, ugyanis

a lelátón tekintette meg az összecsapást Orbán Csaba, aki „Tipszmiksz" Csabi néven híresült el

a Trollfoci nevű Facebook-oldalnak köszönhetően. Naponta több ezren nézték meg korábban – jelenleg több mint 1,4 millió megtekintésnél jár - a ˝Milinte, te szemét, tipszmikszűté?˝ videót.

A Mezőkövesd a győzelmével már két diadalnál jár, míg a Kaposvár még nem szerzett pontot.

A borsodi csapat egyébként az idénykezdés királya.

A Mezőkövesd sorozatban a negyedik idényét kezdi az első osztályban, de az első két fordulóban még egyszer sem kapott ki. Négy év alatt az első két forduló (8 mérkőzés) kövesdi mérlege: 5 győzelem, 3 döntetlen, 15-9-es gólkülönbség, a 24 megszerezhető pontból 18 lett a kövesdieké.

Vignjevic nincs jó bőrben

Az Újpest megszakította hétmeccses nyeretlenségi sorozatát, Diósgyőrben tudott nyerni a lila-fehér csapat. Zsótér vezetést szerzett a vendégeknek, Tajti egyenlített, majd Nwodobo szép góllal megszerezte az Újpest győztes találatát.

Pedig szépen indult a mérkőzés a diósgyőriek számára, ugyanis egy ifjú párnak tapsolhatott a hazai publikum. A fiatalok DVTK-meccsen ismerkedetek meg, most pedig

nászajándékként végezhették el a kezdőrúgást.

A Diósgyőr edzője, Fernando Fernández az ifjú párról nem beszélt, viszont az kiemelte, hogy a vereség ellenére büszke a csapatára.

„Az eredmény nagyon rossz, de

a különbséget az jelentette, hogy ők több gólt lőttek – a második félidőben például két lövésből egyet, azt viszont el kell ismerni, gyönyörű volt –, mi pedig nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az utolsó tíz percben a mélységi játék sokkal élesebb is lehetett volna" – mondta a tréner a dvtk.eu beszámolója szerint.

Zsótér Donát elmondta, fontos volt a győzelem, mert hosszúra nyúlt negatív sorozatot sikerült megszakítaniuk, amiben a szurkolók is segítségükre voltak.

„Együtt sírunk, együtt nevetünk a drukkereinkkel"

– mondta az M4Sportnak az Újpest első gólját szerző támadó.

Az Újpest edzője,

Nebojsa Vignjevic a DVTK vendégszeretetét emelte ki és köszönte meg a mérkőzés után.

Mint mondta, mindig jól érzi magát Miskolcon, szereti a DVTK szurkolói által teremtett hangulatot, különösem akkor, ha nyernek, de ez nagyon nehéz. A szerb tréner megemlítette, hogy nehéz dolga volt a csapat összeállításánál, mivel sokan nem voltak szászszázalékos állapotban.

Sérülés miatt Dzenan Burekovics, Koszta Márk nem állhatott Nebojsa Vignjevic rendelkezésére – aki egy hete szintén nincsen kifejezetten jó bőrben csípő- és hátproblémái miatt.

Hibátlan Fehérvár, a felcsúti edző soha nem látott ilyet

A MOL Fehérvár FC 2-0-ra nyert Felcsúton a Puskás Akadémia vendégeként, amely közel sem volt annyira sima, mint az eredmény mutatja. A PAFC edzője, Hornyák Zsolt ki is emelte, hogy nem is emlékszik olyan mérkőzésre a pályafutásából, amikor legalább 6-7 ziccert kihagyott volna a csapata.

Hornyák Zsolt, Puskás Akadémia FC Forrás: PFLA

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a győztes csapat ma ne mi legyünk, hanem a Fehérvár. Szomorú vagyok, hogy nem szereztünk pontot,

ezen dolgozni fogunk. A Fehérvár minőségi csapat, a minimumból kihozták a maximumot. Pocsékul kezdtük a második félidőt, elkerülhető szöglethez jutott az ellenfél, aztán jött a tizenegyes. Amikor pedig úgy tűnt, hogy visszajöttünk a meccsbe, akár meg is fordíthatjuk az eredményt, jött egy rossz indítás Kiss Tamástól. Azt hiszem, 7 ziccert egy csapat se tud kialakítani a Fehérvár ellen, hogy nekünk mégis sikerült, az mindenképpen pozitívum, de hogy ezekből egy gólt se érjünk el, az hihetetlen. Minden csapatnak van néhány rossz napja minden szezonban, mi remélhetőleg ezzel a meccsel ezen túlestünk."

Kovácsik Ádám hibátlanul védett Forrás: MOL FehérvárFC

A meccs hőse Kovácsik Ádám volt, aki szerint a Puskás Akadémia lehet a szezon meglepetéscsapata.

a mi helyzetkihasználásunkat pedig dicséri, hogy kétszer is eredményesek tudtunk lenni. A másodikkal le is zártuk a meccset. Az egyébként nem volt könnyű szituáció, remekül csinálta Futács Márkó! Igyekeztem hozzátenni a magamét, de úgy vélem, az egész együttes jól játszott, csapatmunka volt, a lényeg, hogy nyertünk. Számítottunk arra, hogy helyzeteket fog kialakítani a felcsúti gárda, hiszen magánvéleményem szerint ők lesznek a szezon meglepetéscsapata. A három elöl játszó labdarúgójuk nagyon jó, tudatosan hátrébb is állnak, hogy nekik legyen területük. Remekül kontráznak, és már az Újpest ellen is sok lehetőségük volt, ahogy ellenünk is. Szerencsére nem tudták kihasználni ezeket, így nagyon fontos három pontot szereztünk" - fogalmazott Kovácsik Ádám a MOL Fehérvár honlapjának.

A Fehérvár könyörtelenül kihasználta az adódó lehetőségeket, a büntető jogosságához kétség sem férhet, Kassai Viktor jól ítélt, míg a korábbi ferencvárosi szélsőnek, Ivan Petrjaknak mindössze fél perc és három labdaérintés kellett, hogy gólpasszt adjon Futács Márkónak, aki már harmadik gólját szerezte a szezonban.

Varga-bomba Debrecenben

A Debrecen hazai pályán 4-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát. A hajdúságiaknak ez volt az első mérkőzésük az új idényben, ugyanis a Ferencváros elleni találkozót az első fordulóból elhalasztották.

A hőség ellenére végig jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, amely

elsősorban Varga Kevin pazar szabadrúgásgólja miatt marad emlékezetes.

„Szerettük volna, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés nagy részében megvalósult. Megérdemelten nyertük meg a találkozót" – mondta Herczeg András, a DVSC edzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Kisvárda edzője, Miriuta Lászlónak tetszett a 4-1-es vereség ellenére, hogy 6-7 ziccert is kialakított a csapata,

csak ezeket be is kell lőni a szakember szerint. Attól viszont szomorú volt, hogy készültek a Loki pontrúgásaira, ehhez képest három gólt rögzített szituáció után kaptak.

„Hibázni mindenki hibázik, ezzel nincsen gond, de ennyi helyzetet nem lehet elrontani. Megérdemelten nyert a Debrecen, de saját magunkat vertük meg a mai nap" – árulta el a vendég együttes trénere.

Böde a cserepadon, a Honvéd pont nélkül áll

A Paksi FC házigazdaként 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát, pedig Böde Dániel csak a kispadon kezdett. A hazaiak négyéves nyeretlenségi sorozatukat szakították meg a kispestiekkel szemben, ugyanis

2015 augusztusa óta 11 mérkőzésen hétszer kikaptak, és négyszer döntetlent játszottak a fővárosi riválissal.

Az előző idényben negyedik és kupadöntős Honvéd mostani kudarcával továbbra is pont nélkül áll.

de hála Istennek az eredmény úgy hozta, hogy pihentetni tudtuk. Az pedig csak eper a habon, hogy a végén, az utolsó percekre be tudtam cserélni" – mondta Szivics Tomiszlav, a Paks edzője, aki nem csak a két gólpasszal debütáló Balogh Balázsra volt büszke.

Két gólpasszal debütált Balogh Balázs a Paksban Forrás: paksifc.hu

„Az elmúlt 10 évben megtanultam, hogy mindenki annyit érdemel, amilyen keményen dolgozik, amennyit tesz érte. Én pedig, ahogy nemrég is említettem, keményen dolgoztam az elmúlt időszakban. Megmondom őszintén, ennek ellenére nem számítottam ilyen jó kezdésre, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült a Kispest elleni találkozónk és a bemutatkozásom egyaránt" – árulta el Balogh Balázs a Paksi FC honlapjának.

A paksi Mohamed Remili gólt is szerzett a Honvéd ellen, mégis inkább a kapufájáról érdemes megemlékezni.

A Honvéd edzője, Giuseppe Sannino szerint nem szabad kifogásokat keresni. A szakvezető azonban hangsúlyozta, nem akarja a hiányzókra fogni a gyengébb teljesítményt és a vereséget.

„Kellemetlen, rossz napot zártunk – kezdte Sannino mester a meccs utáni sajtótájékoztatót a honvedfc.hu beszámolója szerint.

Giuseppe Sannino: Ez a játék túl rossz volt ahhoz, hogy elhiggyem, hogy ez velünk történt meg Forrás: honvédfc.hu

– Felkészültünk a Paksból, de ebből gyakorlatilag semmit sem sikerült megvalósítanunk a pályán. Azzal az elképzeléssel érkeztünk a mérkőzésre, hogy a diósgyőri vereség után, amelyre rányomta a bélyegét a craiovai találkozó, hogy számunkra most kezdődik el a bajnokság. Szomorú vagyok, főleg azért, mert nem sikerült megmutatni, milyen kompakt módon tud védekezni a Honvéd. Ezzel együtt elismerés illeti a Paksot, mert szépen futballoztak. Egy ilyen teljesítmény után nem szabad kifogásokat keresni,

A forduló legjobbja

Az Origo szerint Kovácsik Ádám volt az OTP Bank Liga második fordulójának legjobb játékosa.

A Fehérvár kapusa kapott gól nélkül hozta le a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, mégpedig úgy, hogy elképesztő nagy bravúrokat mutatott be. Nem túlzás azt állítani, hogy a második félidő első 20 percében csak neki köszönheti a fehérvári együttes, hogy nem tudott fordítani a felcsúti klub.

Nem is lehet kérdés, hogy jövő héten is vele fog kezdődni a MOL Fehérvár összeállítása, ahogy azt az utóbbi években megszokhattuk.

A címvédő Ferencvárosnak a második fordulós mérkőzését is elhalasztották, mivel a zöld-fehérek kedden a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján fogadják a Dinamo Zagrebet.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1
Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 0-2
Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2
Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2

A ZTE FC-Ferencváros mérkőzést elhalasztották.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 32 22 5 5 78-30 48 71
GY
D
GY
GY
V
I
2.
Paksi FC 32 16 9 7 49-41 8 55
V
V
GY
D
D
I
3.
Fehérvár FC 32 16 11 5 55-40 15 53
GY
D
V
GY
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 32 14 8 10 56-34 22 52
GY
GY
V
GY
GY
I
5.
DVSC 32 14 12 6 48-44 4 48
GY
V
GY
V
GY
I
6.
DVTK 32 12 12 8 50-56 -6 44
D
GY
D
V
GY
I
7.
MTK Budapest 32 12 13 7 42-61 -19 43
D
GY
V
V
V
8.
ZTE FC 32 12 13 7 53-58 -5 43
V
D
GY
GY
D
I
9.
Kecskeméti TE 32 12 14 6 43-44 -1 42
V
GY
D
D
GY
I
10.
Újpest FC 32 11 17 4 45-65 -20 37
V
V
V
GY
V
I
Teljes lista