Óriási vereséggel búcsúzott a focitól Fernando Torres

Vertical PLAYER FOOTBALL
Fernando Torres of Sagan Tosu (C) waves to supporters after his last football game in the J-League match against Vissel Kobe in Tosu, Saga prefecture on August 23, 2019. - Torres said on June 23, 2019 his body could no longer cope with the physical demands of football after announcing his retirement from the game. (Photo by JIJI PRESS / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT
Vágólapra másolva!
A Sagan Tosu csapata hazai pályán 6-1-re kikapott a Vissel Kobétól, azaz nem sikerült valami jól Fernando Torres utolsó hivatalos mérkőzése.

A spanyol válogatott világ- és Európa-bajnok, a Chelsea-vel - többek között - Bajnokok Ligája-győztes, nevelő egyesületével, az Atlético Madriddal Európa-liga-győztes és BL-ezüstérmes csatár a második szezonját töltötte a japán élvonalban (J-League) szereplő Szagan Toszu csapatában, ahol pénteken játszotta 34., egyben pályafutása utolsó mérkőzését.

Az osztályozót jelentő 16. helyen álló csapata ellenfele a 12. helyen álló Visszel Kobe volt, soraiban Torres két barátjával és honfitársával, Andrés Iniestával és David Villával.

A Kobe 6-1-re győzött, Iniesta a 20. percben értékesített egy büntetőt, a 79. percben pályára lépő David Villa pedig a vendégek utolsó gólját készítette elő. A harmadik gólt megelőző Iniesta-féle varázspasszról pedig azóta sem tudjuk levenni a szemünket.

Az udvarias Kobe még a hazaiak gólját és magára vállalta, az ugyanis a Barcelonától érkező Thomas Vermaelen öngólja volt.

"Azt szerettem volna, hogy az utolsó meccsem igazán emlékezetes legyen, és azt hiszem, hogy ez maradéktalanul meg is valósult" – nyilatkozta a meccs után Fernando Torres. A csapattársai is így érezhettek, mert a lefújás után nem győzték a levegőbe dobálni a spanyol legendát.

A Kölyök a levegőben Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Katsumi Tanaka