A Real Madridnál megbukott, most a Sevilla edzője lesz

FOOTBALL - SPANISH CHAMP - FC BARCELONA v REAL MADRID 2019 CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL LIGA MADRID Soccer Spain SPANISH SPORT
Julen Lopetegui, a Real Madrid edzőjeként megbukott
Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalban szereplő Sevilla hivatalos oldalán jelentette be, hogy Julen Lopetegui lesz a csapat vezetőedzője. A baszk edző három évre írt alá.

Az 53 éves Julen Lopeteguit szerdán mutatják majd be hivatalosan is. Lopetegui játékosként kapus volt, szerepelt a Barcelonában és a Real Madridban is rövid ideig, de legtöbbet a Rayo Vallecanóban védett, itt is lett először vezetőedző.

Később a spanyol utánpótláscsapatoknál dolgozott, majd a Porto vezetőedzője lett, innen került 2016-ban a spanyol válogatott szövetségi kapitányi pozíciójába, ahonnan Vicente Del Bosque nem sokkal korábban visszavonult.

Julen Lopetegui, a Real Madrid edzőjeként megbukott Forrás: DPPI/P/Xavier Bonilla

A Real Madrid Zinedine Zidane távozása után, 2018 nyarán hapoolta el az edzőt a spanyol válogatottól, Lopetegui így nem is vezethette a világbajnokságon a spanyol válogatottat, hiába volt ott Oroszországban a csapattal, végül az első meccs előtt elküldték, amiért titokban aláírt a Real Madridhoz.

Madridban október végéig volt maradása, a Barcelona elleni 5-1-es vereség után küldték el, azóta nem volt csapata.

A Sevilla az előző idényt Pablo Machínnal kezdte, majd Joaquín Caparrósszal fejezte be, a hatodik helyen végzett.