Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 31. fordulójának rangadóján a listavezető Zalaegerszeg 2-1-re győzött a második helyen álló Gyirmót FC Győr vendégeként, így hét mérkőzéssel a vége előtt a zalaiak hét pont előnnyel vezetik a tabellát.

A zalaiak a 29. percben szerezték meg a vezetést. A korábbi magyar válogatott Lipták Zoltán hibája után Miroslav Grumic lépett ki ziccerben, és Rusák Edvárd lába között a kapuba gurított. A 75. percben egyenlített a Gyirmót. Egy bal oldali beadás után Nagy Patrik érkezett egy röviden kifejelt labdára, és kilenc méterről, ráfordulásból a kapu jobb oldalába lőtt. Az utolsó negyedórában a Gyirmót közelebb állt a győzelemhez, de a 88. percben mégis a ZTE szerezte meg a győztes gólt. Bolla Bendegúz gyönyörű labdájával Hudák Martin került ziccerbe, és hét méterről a léc alá bombázott.

A zalaiak óriási lépést tettek a feljutás felé Forrás: ZTE FC Zalaegerszeg/Facebook

A Szanyó Károly vezette Vasas 2-1-re győzött a Dorog vendégeként. Az angyalföldiek győztes gólját a 77. percben Balajti Ádám szerezte, aki 24. gólját lőtte a szezonban, és növelte az előnyét a góllövőlistán. Szanyót tavaly novemberben nevezték ki Kiss Károly helyére, amikor a Vasas négy győzelemmel, kilenc döntetlennel és négy vereséggel a 12. helyen állt. Most negyedik az angyalföldi együttes, nyolc pontra a második, feljutást érő helyen álló Gyirmót mögött.

Szanyó Károly csodát tette az ősszel bukdácsoló Vasassal Forrás: Varga Jennifer/vasasfc.hu

Lipcsei Péter csapata, a Magyar Kupában elődöntős Soroksár a Monor otthonában aratott kétgólos győzelmet, míg az ETO FC Győr Tiszakécskéről hozta el a három pontot.

A Bognár György vezette Budaörs Sajbán Máté hajrában szerzett góljával legyőzte az utolsó előtti Mosonmagyaróvárt, míg a Nyíregyháza 2-2-es döntetlent játszott Budafokon.

A feljutásért sokáig versenyben lévő Békéscsaba kétgólos győzelmet aratott Kaposváron. A harmadik helyen álló Rákóczi hátránya a Gyirmót vereségének köszönhetően csak hárompontos, így Waltner Róbert csapata továbbra is versenyben van a feljutásért.

Merkantil Bank Liga NB II, 31. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Békéscsaba 1912 Előre 0-2 (0-2)
Budafoki MTE-Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (1-0)
Dorogi FC-Vasas FC 1-2 (0-1)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Aqvital FC Csákvár 1-3 (0-2)
Duna Aszfalt TVSE-WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1)
Kazincbarcika-Ceglédi VSE 3-0 (2-0)
BSS Monor-Soroksár SC 0-2 (0-0)
Credobus Mosonmagyaróvár-Budaörs 0-1 (0-0)
Vác FC-BFC Siófok 2-1 (2-1)
Gyirmót FC Győr-ZTE FC 1-2 (0-1)