Hat év után jutott FA-kupa döntőbe a ManCity

Manchester City
Manchester City's Brazilian striker Gabriel Jesus (2R) celebrates after scoring the team's first goal during the English FA Cup semi-final football match between Manchester City and Brighton and Hove Albion at Wembley Stadium in London, on April 6, 2019. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Gabriel Jesus góljával a Manchester City szombaton 1–0-ra legyőzte a Brightont az FA-kupa elődöntőjében a Wembley Stadionban, így bejutott a sorozat fináléjába.

A Manchester City remekül kezdte a találkozót, hiszen a brazil csatár már a negyedik percben megszerezte a vezetést. A találat érthetően megnyugtatta Guardiola csapatát, fölényben játszott, ám a második találatot nem sikerült megszereznie. A Brighton is egyre bátrabb lett, de komoly lehetőséget a szünetig Chris Hughton együttese sem tudott kialakítani.

A második félidőben sem változott igazán a játék képe, a City enerváltan fuballozott, de a kiscsapat erejéből is csupán helyzetekig futotta, így az eredmény nem változott. 2013 után újra ott van a döntőben a manchesteri alakulat, ahol a vasárnapi Watford-Wolverhampton találkozó győztese lesz az ellenfele.