Agresszív és motivált magyar válogatottra számítanak a horvátok

Croacia vs Nigeria, mundial de Rusia 2018
Futbol, Croacia vs Nigeria Copa Mundial de Rusia 2018 El jugador de Croacia Ivan Rakitic controla el balon durante el partido del grupo D contra Nigeria disputado en el estadio Kalingrad de Kalingrad, Rusia. 16/06/2018 Andres Pina/Photosport Football, Croatia vs Nigeria World Cup Russia 2018 Croatia's player Ivan Rakitic controls the ball during the group D football match against Nigeria held at the Kalingrad stadium in Kalingrad, Russia. 16/06/2018 Andres Pina/Photosport
Vágólapra másolva!
Tiszteli és nem becsüli le a magyar csapatot Zlatko Dalic, a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A két együttes vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzése előtt egy nappal a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón a tréner azt hangsúlyozta,

agresszív és motivált ellenfélre számít.

Hozzátette, természetesen maximálisan felkészültek a magyarok játékából, de szeretnék a saját futballjukat játszani az összecsapáson. A trióból Rebic csereként már három nappal ezelőtt az azeriek ellen 2-1-re megnyert rajton is pályára lépett.

A tréner megjegyezte, várhatóan három, a vb-ezüstérmes csapatban fontos szerepet betöltő, kisebb sérüléséből felépült játékosára,

Marcelo Brozovicra, Ante Rebicre és Dejan Lovrenre

is a kezdőcsapatban számíthat.

Dalic a magyarokról szólva azt mondta,

Marco Rossi együttese egyáltalán nem volt rossz a Szlovákia otthonában elszenvedett kétgólos vereség alkalmával,

éppen ezért kemény összecsapásra számít vasárnap. A vendéglátók erősségei véleménye szerint a Bundesligában edződő játékosok, azaz Szalai Ádám, vagy éppen Willi Orbán.

Ivan Rakitic, az FC Barcelona klasszisa elmondta, alapvetően szeretnék irányítani a mérkőzést, minél többet akarják birtokolni a labdát, ugyanakkor fontos, hogy tartalékoljanak is az erejükből. Hozzátette, ahhoz, hogy megfelelőn működjön a támadás, jó védekezésre van szükség.

A horvát középpálya egyik kulcsjátékosa edzőjéhez csatlakozva hangsúlyozta, egyáltalán nem készül könnyű mérkőzésre, kemény csatát vár a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozón.