Megint a naptárra mutogat a Real edzője a Barca-meccs előtt

Real Madrid vs Girona: La Liga La Liga Spain sports Madrid 2019
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 17: Head coach of Real Madrid Santiago Solari gestures during the La Liga week 24 football match between Real Madrid and Girona at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on February 17, 2019. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Real Madrid vezetőedzője, Santiago Solari, ahogy a spanyol Király Kupa elődöntőjének odavágója, úgy a visszavágó előtt sem hagyta ki, hogy a rivális Barcelona orra alá dörgölje, mennyi külső segítséget kapnak a katalánok.

Solarit a Real Madrid vasárnap esti bajnoki mérkőzését megelőző sajtótájékoztató előtt kérdezték arról a madridi újságírók, hogy mi véleménye a versenynaptárról, amelynek köszönhetően a Barcelona pihentebben futhat neki a kupaelődöntő vasárnapi visszavágójának (az első mérkőzés 1-1 lett a Cam Nouban).

Santiago Solari rámutat az igazságtalanságra Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Burak Akbulut

„Nevetséges a versenynaptár, tényleg csak nevetni tudunk rajta. De a körülményeken nem tudunk változtatni, úgyhogy ez valóban nagy kihívás számunkra. Úgy néz ki, ránk más feltételek mellett kell játszanunk” – fogalmazott Solari arra utalva, hogy míg a Barcelona szombaton 16 óra 15-ös kezdéssel fut neki a Sevilla elleni bajnokinak, addig a Real a forduló utolsó meccsét játssza vasárnap 20:45-től a Levante otthonában.

Solari egyébként szinte szóról szóra ugyanezt a monológot az odavágót megelőzően is előadta, akkor azt kifogásolta, hogy a Barca február 2-án este fél hétkor kezdett otthon a Valencia ellen, addig ők 26 órával később (február 3-án, 20:45-kor) léptek pályára az Alavés ellen a Bernabéuban.

Annyit azért jegyezzünk meg, hogy olyan versenynaptárt, ami minden csapat igényét kielégíti, még soha, sehol nem sikerült összeállítani. Különösen, ha olyan csapatokról van szó, melyek egy szezonban akár hatvannál is több tétmérkőzést játszanak, benne rengeteg utazással. A Barcának, például a legutóbb, a BL-nyolcaddöntő első mérkőzése (0-0 Lyonban) előtt 72 órával kellett pályára lépnie bajnokin, míg a Real Madridnak száz órája (négy nap és négy óra) volt az Atlético és az Ajax elleni meccsek között. Akkor hol itt az igazság?