Három ország, nyolc argentin város rendezne foci vb-t 2030-ban

Horizontal PRESS CONFERENCE FOOTBALL
Az argentin szövetség elnöke, Claudio Tapia, a főtitkár, Carlos Javier Mac Allister, az argentin sportállamtitkár, Fernando Marin, az uruguayi szövetség elnöke, Eduardo Abulafia, az uruguayi sportállamtitkár, Fernando Caceres és az AUF elnöke, Wilmar Valdez
Vágólapra másolva!
Azt már korábban tudni lehetett, hogy Argentína vezetésével közös dél-amerikai pályázat várható a 2030-as labdarúgó-világbajnokságra. Buenos Airesben hétfőn jelentették be, hogy három ország 12 városa rendezné a tornát.

A tervek szerint nyolc argentin, két uruguayi és két paraguayi város adna otthont a 2030-as tornának - számolt be a Reuters.

„Argentína nyolc várossal képviseltetné magát, de még nem döntöttünk, mely városokról lenne szó" – mondta az argentin szövetség elnöke, Claudio Tapia.

Az argentin szövetség elnöke, Claudio Tapia, a főtitkár, Carlos Javier Mac Allister, az argentin sportállamtitkár, Fernando Marin, az uruguayi szövetség elnöke, Eduardo Abulafia, az uruguayi sportállamtitkár, Fernando Caceres és az AUF elnöke, Wilmar Valdez Forrás: AFP/Eitan Abramovich

A kétszeres világbajnok Argentína és Uruguay már 2017-ben jelezte pályázati szándékát, majd később Paraguay is csatlakozott. A pályázatnak jó apropója lehet, hogy az első világbajnokságot éppen 100 évvel korábban, 1930-ban, Uruguayban rendezték.

Más pályázóról egyelőre nem tudni a 2030-as világbajnokság kapcsán. Az idei tornát nyáron Oroszországban rendezik, 2022-ben Katarban lesz a futballvilág legnagyobb ünnepe, míg a 2026-os vb-re két pályázat érkezett, egy közös kanadai, mexikói és amerikai, valamint egy marokkói.