Vágólapra másolva!
Nagy Ádámmal a kezdőcsapatban nyert a Bologna 1-0-ra a Serie A 20. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Crotone otthonában. A magyar válogatott játékos végig a pályán volt.

Egy héttel ezelőtt a Bologna a Juventus otthonában kapott ki 3-0-ra, Nagy Ádám azon a mérkőzésen a kispadra szorult.

A 19. helyezett Crotone otthonában visszatért a pályára a középpályás, és a Bologna megnyerte szezonbeli második bajnoki mérkőzését idegenben. Az elsőt sem túl régen aratta Roberto Donadoni csapata, a 18. fordulóban, a szintén újonc Pescara otthonában.

Nagy Ádám a Bologna kezdőcsapatában:

A Crotone elleni mérkőzés első félidejében a hazaiak játszottak fölényben, több helyzetet alakítottak ki, mint a vendégek. A második játékrészben a Bologna átvette az irányítást, és Blerim Dzemaili révén meg is szerezte a vezetést az 56. percben. Ez a találat elegendő volt a három pont begyűjtéséhez, a Bologna idénybeli hatodik bajnoki győzelmével a tabella 14. helyére lépett fel.

A 2016-2017-es szezonban ez volt a Bologna kilencedik gólja a tizenhatoson kívülről, ez a legtöbb egy csapattól a Serie A mezőnyében.

Nagy Ádám nem a legjobb olaszországi mérkőzését játszotta, de hasznosan futballozott, 83 százalékos pontossággal passzolt, és végig is játszotta a találkozót, a 86. percben időhúzás miatt kapott sárga lapot.

A Bologna pedig eredményesen futballozott, és a klub jelenlegi helyzetében ez volt a legfontosabb.

Nagy Ádám október vége óta négy bajnoki mérkőzésen szorult a Bologna kispadjára, csapata mind a négy mérkőzést elveszítette, ráadásul gólt sem szerzett, miközben hetet kapott.

A szezonban ez volt a Bologna ötödik olyan mérkőzése, amelyen nem kapott gólt, Nagy mindegyik találkozón ott volt a kezdőcsapatban.

Serie A, 20. forduló
Crotone-Bologna 0-1 (0-0)
gól: Dzemaili (56.)
később:
Internazionale-Chievo 20.45
vasárnap játsszák:
Cagliari-Genoa 12.30
Lazio-Atalanta 15.00
Napoli-Pescara 15.00
Sampdoria-Empoli 15.00
Sassuolo-Palermo 15.00
Udinese-AS Roma 15.00
Fiorentina-Juventus 20.45
hétfőn játsszák:
Torino-AC Milan 20.45