Spanyol ellenfelet kapott a Liverpool

FC Liverpool, szurkolók, foci
Liverpool players celebrate in front of the fans after winning the UEFA Europa league quarter-final second leg football match between Liverpool and Borussia Dortmund at Anfield stadium in Liverpool on April 14, 2016. OLI SCARFF / AFP
Vágólapra másolva!
Sorsoltak a labdarúgó Európa Liga selejtezőiben is, ahol ugyancsak elkerülte egymást a két spanyol együttes: a Sevilla az ukrán Sahtar Donyeckkel, a Villarreal az angol Liverpoollal csap össze.

Az Európa Liga elődöntőinek párosítása:
Sahtar Donyeck (ukrán) – Sevilla (spanyol)
Villarreal (spanyol) – Liverpool (angol)

A párharcok első mérkőzésére április 28-án, a visszavágóra május 5-én kerül sor. A döntőt május 18-án Bázelben rendezik.

A Liverpool ismét otthon ünnepelhetne Forrás: AFP/Oli Scarff

A Villarreal és a Liverpool korábban még sohasem játszott egymással, a spanyolok a legutóbbi tíz mérkőzésén nyeretlenek maradtak az angol csapatok ellen, ezekből a találkozókból hat döntetlen mellett négyet elvesztettek.

A Sahtar szomorúan emlékezhet vissza a 2006-2007-es UEFA-kupa nyolcaddöntőre. Az első, sevillai mérkőzés 2-2-es döntetlenje után ugyanis a visszavágón Matuzalem, majd Elano góljaival kétszer is vezettek az ukránok (2-1), de a 93. percben a minden mindegy alapon előrefutó Palop kapus fejesével a spanyolok kiegyenlítettek (2-2), majd a 105. percben Chevantón góljával a továbbjutást is kiharcolták (2-3).