Újra lehet madridi házidöntő a BL-ben

Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Yaya Touré (Manchester City), foci
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) runs with the ball past Manchester City's Ivorian defender Yaya Toure (L) during the UEFA Champions League group D football match between Manchester City and Real Madrid at The Etihad Stadium in Manchester, north-west England, on November 21, 2012. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
A címvédő Barcelonát búcsúztartó Atlético Madrid a Bayern Münchent, a Manchester City a Real Madridot kapta a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A BL-elődöntő párosítása:
Manchester City (angol) – Real Madrid (spanyol)
Atlético Madrid (spanyol) – Bayern München (német)

A felek egy-egy párharc során találkoztak eddig egymással. Az Atlético és a Bayern ráadásul 42 éve: az 1974-es brüsszeli BEK-döntő hosszabbítás után 1-1-es döntetlennel ért véget, a spanyolok szereztek vezetést Luis Aragonés révén, Hans-Georg Schwarzenbeck a 120. percben egyenlített.

A két nappal későbbi, megismételt fináléban aztán a Bayern hengerelt, és Uli Hoeness, valamint Gerd Müller két-két góljával 4-0-ra nyert.

A Real Madrid és a Manchester City szintén kétszer játszott egymás ellen, a 2012-13-as Bajnokok Ligája-sorozat D csoportjában. A madridi összecsapást a hazaiak 3-2-re nyerték, egyik oldalon Marcelo, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo, a másikon Edin Dzeko és Aleksandar Kolarov volt eredményes.

Yaya Touré (Manchester City) és Cristiano Ronaldo (Real Madrid) Forrás: AFP/Paul Ellis

Két hónappal később Manchesterben 1-1-es döntetlen született, Benzema korai vezető gólját a 73. percben Sergio Agüero tizenegyessel egyenlítette ki.

A menetrend, első mérkőzések:
Április 26.: Manchester City – Real Madrid
Április 27.: Atlético Madrid – Bayern München

Visszavágók:
Május 3.: Bayern München – Atlético Madrid
Május 4.: Real Madrid – Manchester City