95 milliárdból bénáznak idén a Chelsea játékosai

roman abramovics chelsea
Chelsea's Russian owner Roman Abramovich watches the action during the English Premier League football match between Chelsea and Aston Villa at Stamford Bridge in London, on October 17, 2015. AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Goal.com kiszámolta, mennyiből vergődik a Premier League tabellájának az alsó részében a Chelsea: a Premier League legnagyobb fizetéseit osztogató klub évi csaknem 95 milliárd forintot költ bérekre. 

A Chelsea idei gyenge szereplése mellett a ManUnited botladozása szolgáltatta az apropót, hogy a futballsite szerkesztői megnézzék, mennyiből bénázza végig az évet a két klub, illetve hogy állnak a Premier League-összevetésben a többi csapathoz képest.

Nos, a fizetési listát a Chelsea vezeti, 215,6 millió fontot (300 millió euró) költenek a játékosok bérére, ami közel 95 milliárd forintnak felel meg (958 millió forint). Nem sokkal marad le a szintén rossz szezont produkáló, nézhetetlen focit játszó Manchester United, amely 282 millió eurót utal át fizetésként.

Roman Abramovicsnak van miből költenie, de biztosan többet várna a pénzéért. Forrás: AFP/Olly Greenwood

Mögöttük a Manchester City (270 millió euró), majd meglepetésre az Arsenal, amely alig költ kevesebbet a Citynél (268,8), az első ötöt pedig a Liverpool zárja (213M).

A világcsúcshoz egyébként kevés a PL-mezőny, a Barcelona például 380 millió eurót költ fizetésekre, de mondjuk a zsinórban négyszeres olasz bajnok Juventus 120 milliójához képest brutális az angol klubok fizetési büdzséje.