A Hertha nem hívhatja csak úgy vissza Dárdait

Dárdai Pál; Gera Zoltán Budapest, 2015. március 30.
Dárdai Pál szövetségi kapitány (b2) gratulál Gera Zoltánnak (b3) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozó után a fővárosi Groupama Arénában 2
Budapest, 2015. március 30. Dárdai Pál szövetségi kapitány (b2) gratulál Gera Zoltánnak (b3) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozó után a fővárosi Groupama Arénában 2015. március 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Hertha BSC-nél ugyan arról beszélnek, hogy ha a csapat megőrzi első osztályú tagságát, a berlini klub visszahívja Dárdai Pált, és onnantól kezdve kizárólag a Herthának dolgozhat majd. Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint ez nem így van, de ettől még előfordulhat, hogy el kell engedni Dárdait. 

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Hertha és a magyar szövetség nem ugyanúgy értelmezi a válogatott szövetségi kapitányának szerződését, de az MLSZ elnöke állítja, Dárdai november 30-ig érvényes kontraktusa nem engedi meg a berlinieknek, hogy csak úgy visszahívják az edzőt.

„Fontos hangsúlyozni, hogy eddig nem jelentkeztek Berlinből. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ez a megoldás senkinek nem jó. A magyar futballnak hosszú távon az az érdeke, hogy legyen egy Bundesliga-edzője. Éppen ezért tudomásul kell vennünk, ha Dárdai Pál a Bundesligát választja – nyilatkozta a frissen újraválasztott elnök az Nso.hu-nak.

Dárdai Pál a görögök elleni Eb-selejtező után Forrás: MTI/Kovács Tamás

„El is kezdhetünk azon gondolkodni – és ezen a téren a jelenlegi kapitánnyal az élen sokak véleményére számítok –, hogy ki legyen az utódja. Mondom ezt annak ellenére, hogy ha kijutunk az Európa-bajnokságra, azt szeretném, hogy Pali vezesse a válogatottat” – mondta Csányi.