Storck előkotort egy teljesen eltűnt játékost is

Kleinheisler László, foci
Felcsút, 2015. október 13. Kleinheisler László (b) és az albán Ron Broja a Magyarország - Albánia U21-es Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2015. október 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kihirdette bő, 36 fős keretét Bernd Storck, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, aki a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre húsz itthon játszót is beválogatott, akikkel megkezdheti vasárnap a felkészülést. A keretben ismét szerepel Szalai Ádám és Stieber Zoltán, sőt még az idén egyetlen bajnokin sem szereplő Kleinheisler László is, ugyanakkor Tőzsér Dániel kimaradt. 

Bernd Storck a szokásoktól eltérő, bővebb keretet hirdetett a Norvégia elleni pótselejtezőkre (november 12., Oslo, november 15., Budapest), hiszen az OTP Bank Liga 15. fordulójának halasztása lehetőséget ad arra, hogy a hazai klubokban futballozó játékosokat egy héttel a tervezettnél korábban, már most vasárnap Telkibe hívja edzőtáborozni.

"Bizakodó vagyok, hiszen minden jól alakul a csapat felkészülése szempontjából, nagyszerű lehetőség például, hogy

átfogó képet kaphatok a legjobb hazai játékosokról a végső kerethirdetés előtt.

Olyanok is bizonyíthatnak, olyanokat is személyesen láthatok az edzéseken, akik esetleg a jövő válogatottjai lehetnek, és akik még nem jutottak el a kerettagságig" - fogalmazott Storck az Mlsz.hu-nak.

Storck sok itthon játszót is meghívott Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A szövetségi kapitány elmondta, hogy jövő pénteken dől el, kik kerülnek be a végleges utazó keretbe, az azonban biztos, hogy a kimaradó tehetségek között lesznek olyanok, akik majd az Izraelben pályára lépő U21-es kerethez csatlakozhatnak.

"Hálás vagyok a klubok, az edzők kooperatív hozzáállásáért,

és a szurkolók rugalmasságát is köszönöm. Számunkra most minden lehetőséget meg kell ragadni azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból az előttünk álló időszakban."

A kapitány természetesen nemcsak a hazai, hanem a külföldön futballozók névsorát is kijelölte, amelyben ismét szerepel Szalai Ádám és Stieber Zoltán neve. "Beszéltem a Bundesligában játszó játékosokkal, és látom, hogy a helyzetük némileg változott, jó irányba. Minden remény megvan arra, hogy folytatódik a tendencia, és több játéklehetőséget kapnak, így a bő keretben már számolok velük" - tette hozzá Storck.

Kleinheisler László is kerettag lett Forrás: MTI/Illyés Tibor

A keretben összesen húsz itthon játszó szerepel, akik közül a Puskás Akadémiában szereplő Sallai Roland és Pekár László még sohasem volt kerettag. A legnagyobb meglepetést azonban Kleinheisler László szereplése jelenti, a játékos a nyáron visszatért Felcsútról anyaklubjához, de se az élvonalban, se a harmadosztályú Videoton II-ben nem lépett pályára.

Játszott viszont az U21-es válogatott színeiben az október 13-i, Albánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Liverpool), Nagy Gergely (Vasas), Megyeri Balázs (Getafe)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Botka Endre (Honvéd), Juhász Roland (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Pintér Ádám (Ferencváros), Kádár Tamás (Lech Poznan), Guzmics Richárd (Wisla Krakow), Lang Ádám (Videoton), Leandro (Ferencváros), Bosnjak Predrag (Haladás), Korhut Mihály (Debrecen)
Középpályások: Nagy Ádám (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Kleinheisler László (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton)
Csatárok: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bódi Ádám (Debrecen), Gyurcsó Ádám (Videoton), Varga Roland (Ferencváros), Stieber Zoltán (Hamburg), Böde Dániel (Ferencváros), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Szalai Ádám (Hoffenheim), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Pekár László (Puskás Akadémia)