Ismét forr a levegő Hope Solo körül

USA v Australia: Group D - FIFA Women's World Cup 2015 GettyImageRank2 SPORT VERTICAL Soccer Looking USA Canada AUSTRALIA ADULT Winnipeg Goalie Women International Team Soccer Women's Soccer - International Hope Solo 2015 Half FIFA Women's World Cup Group
WINNIPEG, MB - JUNE 08: Goalkeeper Hope Solo #1 of United States looks on in the first half against Australia during the FIFA Women's World Cup 2015 Group D match at Winnipeg Stadium on June 8, 2015 in Winnipeg, Canada. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hope Solo visszakerült az amerikai fociválogatott kapujába, remekül védett az Ausztrália ellen megnyert világbajnoki nyitómeccsen, mégis van, aki az eltiltását követeli.

Hope Solo kálváriája minden bizonnyal azzal kezdődött, hogy tavaly szeptemberben kiszivárogtak róla azok a meztelen, már-már pornográf képek, amelyek egy hackertámadás következtében kerültek fel az internetre, ettől totál kikészült.

A 33 éves, kétszeres olimpiai bajnok sportoló ellen néhány hónapja eljárás indult, mert állítólag bántalmazta a húgát és az unokaöccsét. Válogatottbeli társa, Jillian Loyden akkor azt mondta, hogy el kellene őt tiltani, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Solo a vébén tért vissza Forrás: AFP/Kevin C. Cox

A kapus ugyanis férjével, a korábban a Seattle Seahawks-ban játszó amerikai focistával, Jerramy Stevensszel együtt egy közúti igazoltatás során tiszteletlenül viselkedett a rendőrökkel. A férfi ittas állapotban vezetett, és amikor megállították a rendőrök, akkor az anyósülésen utazó Hope Solo egyből elővette a telefonját, hogy felvegye videóra az intézkedést. A TMZ bulvárportál szerint a kapus azt kiabálta a rendőrök felé, hogy

"Nem tudjátok, kik vagyunk?".


Ezután kitették az amerikai fociválogatottból, állítólag a problémák hátterében Hope Solo alkoholizmusa állt. Azt tanácsolták neki, kérje szakember segítségét, ezt vélhetően megtette, mivel összeszedte magát, visszakerült a válogatottba is, és a most kezdődött világbajnokságon az Ausztrália ellen 3-1-re megnyert nyitómeccsen fantasztikusan védett, bravúrt bravúrra halmozott:

Ennek ellenére az ESPN műsorvezetője, az Egyesült Államokban nagy tiszteletnek örvendő Keith Olbermann arra szólította fel az amerikai válogatott vezetőit, hogy ismét tegyék ki a csapatból Hope Solót. Szégyennek tartja azt, hogy a történtek ellenére semmilyen büntetést nem kapott. Szerinte nem viselkedett példaképként, ezért nincs helye a nemzeti csapatban.