Gera visszavonul, ha kijutunk az Eb-re

Gera Zoltán
Budapest, 2014. augusztus 24. A ferencvárosi Gera Zoltán, miután gólt szerzett az OTP Liga 5. fordulójában játszott Ferencváros - Nyíregyháza Spartacus bajnoki labdarúgó mérkőzésen a Groupama Arénában 2014. augusztus 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Gera Zoltán, az FTC középpályása megérdemeltnek tartja a Videoton bajnoki címét, de úgy érzi, a következő szezonban csapata képes lehet megszerezni az aranyérmet. A 36 éves Gera még Angliában sem dolgozott olyan jó orvosi stábbal, mint ami a Fradinál van.

Gera két érmet már begyűjtött a Fradival, hiszen a kupát megnyerte a csapat, a bajnokságban a Videoton mögött pedig második lett, és még a Ligakupa-döntőre is jó esélye van, mivel a Honvéd ellen 3-0-s előnyről várja az elődöntő visszavágóját.

Gera a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt ecsetelte, az ő szemében a kupagyőzelem a fontosabb, mivel a csapat 11 éve nem nyert a két legfontosabb hazai sorozatban, de úgy érzi, jövőre minden esélyük meglesz arra, hogy megpályázzak a bajnoki aranyat.

Jól sikerültek a téli igazolások

Gera megérdemeltnek tartja a Videoton elsőségét a bajnokságban, szerinte a fehérváriak kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész idény során, míg a Fradi inkább tavasszal szerepelt meggyőzően. A 36 éves középpályás úgy látja, sokat tettek hozzá a csapathoz a télen igazoltak, az ecuadori balhátvéd, Cristian Ramírez, a Németországból hazatérő, rutinos Hajnal Tamás, valamint a Győrből érkező támadó, Varga Roland, és a téli felkészülés is jól sikerült, úgyhogy nem lepte meg a tavaszi jó szereplés.

A Gera-féle szaltós gólöröm Forrás: MTI/Illyés Tibor

Aki szerinte a legtöbbet fejlődött, az Somalia volt, akiből Thomas Doll védekező középpályást faragott, annak ellenére, hogy a brazil légiós korábban a támadásoknál kapott szerepet szélsőként.

"Nagy segítség volt, sok terhet levett rólunk azzal, hogy robotolt, sokat futott és ütközött. Szintén meg kell említeni Dibusz Dénest, aki fantasztikus formában védett, vagy a lengyel Michal Nalepát, akire sokan azt mondták, hogy nem Fradi-szintű játékos, nehezen indult, de tavaszra beérett" - mondta Gera, aki úgy érzi, az FTC nimbusza magyar szinten kezd visszaállni, de nemzetközileg még van lemaradásuk.

Itt a legjobb az orvosi stáb

Gerának Angliában kétszer is elszakadt a térdszalagja, a Fradinál viszont elkerülték a sérülések, és azt mondja, pályafutása során most dolgozik a legjobb orvosi háttérrel. "Egy éve nagy lemaradásom volt a combhajlítóizommal, de sokat dolgozott vele az orvosi stáb, és sikerült ezen a téren előrelépni" - hangzott Gera dicsérete.

Egy 36 éves játékostól itthon már rendre megkérdezik, hogy meddig tervez még a pályán, Gera elismerte, hogy az edzősködés érdekli, de amíg fizikailag rendben van és motiváltnak érzi magát, addig folytatja. Gera eddig 81-szer szerepelt a válogatottban, és nagy álma, hogy kijusson a jövő évi Eb-re a csapattal, azt mondta, ha játszhatna az Eb-n, utána lehet, hogy felhagyna a profi futballal.