Vágólapra másolva!
Szombati sajtótájékoztatóján a Manchester City új igazolásáról, Wilfried Bonyról kérdezték José Mourinhót, a Chelsea menedzserét, aki ki is használta a ziccert, hogy cinikusan, de azért burkoltan csalással vádolja meg a legnagyobb PL-riválisát. 

"Jól tették, nagyszerű igazolás" - kezdte a Bonyra vonatkozó válaszát Mourinho. "Ha a Manchester Citynek volt rá pénze, és belefért a pénzügyi fair play kereteibe is, akkor jól tették, hogy leigazolták".

Amíg nem tucatnyian játszanak, nem gond

A következő újságíró arra is rákérdezett, mennyiben fogja Bony megszerzése befolyásolni a Chelsea és a City bajnoki csatáját, és itt már Mourinho nem hazudtolta meg önmagát.

"A Citynek számos kiváló csatára van: Agüero, Jovetic, Bony vagy Dzeko. De amíg csak tizenegyen vannak a pályán, addig nincs gondom vele. Ha Bony kezd, miközben Dzeko a padon ül, az rendben van. Bár úgy tűnik, bizonyos területeken a Cityre külön szabályok vonatkoznak, amíg nem 12 játékossal kezdik a meccseket, én jól megvagyok a helyzettel" - csalózta le burkoltan riválisukat a menedzser.

Mennyit ér a pénzügyi fair play?

A háttérben az áll, hogy a Manchester City tavaly nyáron súlyos bírságot kapott a pénzügyi fair play megsértéséért, így elvileg most nem igazolhatnának ilyen drága játékost - Bony 28 millió fontért lett a klub játékosa.

A City viszont azzal érvel, hogy 23 millió fontra szorították vissza a klub veszteségét, így Bony átigazolási díja hajszálra belefér az engedélyezett keretükbe.

Nem ez az első eset, hogy Mourinho bírálja a Cityt, már Frank Lampard ellentmondásos leigazolása kapcsán is felszólalt a klub ellen.