Vágólapra másolva!
Futballkampánnyal egyesítené az országot az egyik afgán tévécsatorna. A több mint 35 éve háborúk dúlta államban a gyerekeknek gyűjtenek pénzt labdára.

Az afgán Tolo TV kereskedelmi csatorna kampányt indított, melynek keretében afganisztáni gyerekeknek gyűjtenek 1000 focilabdára elegendő pénzt. Nem bomba, labda - szól a kampány szlogenje.

Ahogy a honlapjukon írják, az elmúlt évtizedekben Afganisztánban a mindennapi élet velejárója volt a háború. A mostani újrarendeződés közepette, amikor az országban még mindig a nemzetközi biztonsági erő (ISAF) katonái biztosítják a rendet, a csatorna szerint a foci lehetne az összefogás egyik terepe.

"Harminc éve a labdarúgás a legjobb, ami Afganisztánban történhetett!" - ezzel a mondattal zárulnak a vírusvideók, melyek kissé hatásvadász módon, de kreatívan hívják fel a figyelmet arra, mit jelent a foci a háborúkat megsínylő ország számára.

Az ország válogatottja egyébként tavaly komoly sikert ért el a Dél-Ázsia-bajnokságon. Története során először megnyerte a Nepálban rendezett kupát, idén áprilisban pedig elérte története legjobb FIFA-ranglistás helyezését (122.).