Vágólapra másolva!
Ami nem sikerült a felnőttcsapatnak, az az U19-es magyar fociválogatottnak kétszer is összejött pár napon belül a finnek ellen.

Mészöly Géza csapata kedden 1-0-ra győzött a finnek ellen, csütörtökön pedig sokkal simábban, 4-0-ra verte ellenfelét. Az MLSZ honlapjának beszámolója alapján már a 9. percben szerencséje volt a finnekknek, amikor Bobál Dávid fejesénél a léc kisegítette őket.

A 11. percben azonban megszületett az első magyar gól, Asztalos Dávid közelről lőtt a kapuba. Kihagyott helyzetek után a 36. percben kettőre nőtt az előny, egy szabadrúgás után Lorentz Márton talált be, majd a szünet előtt még Asztalos is eredményes volt. A második félidőben a cserék is lehetőséget kaptak, és ezt a játékrészt is sikerült megnyerni, Nagy Dominik beadása után Medgyes Zoltán fejezte be góllal a támadást.

"Az első mérkőzésen is voltak kimondottan jó periódusaink, de most egy fokkal még jobban játszott a csapat. Szervezett volt a védekezésünk, mindenképpen pozitívum, hogy a keddi után a mai meccset is lehoztuk kapott gól nélkül, sőt, a finneknek nem voltak igazi helyzeteik sem kidolgozott akciókból. Külön örülök, hogy két gólt is szereztünk rögzített szituációból, mert ez is fontos része a játéknak, és az első meccsen nem sikerültek jól a pontrúgásaink" - nyilatkozta az MLSZ honlapjának Mészöly.

U19-es felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Finnország 4-0 (3-0)
A magyar csapat: Leindler Domonkos (Rácz Gergely, 46.) - Lorentz Márton, Asztalos Dávid (Lenzsér Bence, 46.), Bobál Dávid, Forgács Dávid - Csábi Mihály (Nagy Dominik, 75.), Németh Márió (Vida Máté, 46.), Mervó Bence (Berecz Zsombor, 70.) - Zsótér Donát (Tóth László, 46.), Farkas Zoltán (Balogh Norbert, 59.), Tóth Martin (Medgyes Zoltán, 46.).
gól: Asztalos (11., 43.), Lorentz (26.), Medgyes (90.)