Vágólapra másolva!
A Fradi 1-0-s Újpest-vezetésről szép játékkal 3-1-re megnyerte a fővárosi rangadót, amely után a zöld-fehérek játékosai és szurkolói együtt ünnepeltek a gyepen. Az FTC elnöke, Kubatov Gábor - aki minden bizonnyal az esetleges büntetéstől tart - a meccs után jelezte, hogy néhány felelőtlen miatt nem lehetett felhőtlen a csapat öröme, ám ezt egészen másképp élte meg Jova Levente és Böde Dániel. A kapus szeretné, ha minden meccs így végződne, a csatár pedig természetes ünneplésnek nevezte a történteket. 

Látványos képek a meccsről!

Három Fradi-játékos is úgy gondolta, hogy jó móka Böde Dánielt megzavarni nyilatkozat közben. Előbb az egyik társ úgy meglökte a csatárt, hogy majdnem ráesett az újságírókra, majd egy légiós rákiáltott, hogy "miért nem angolul beszéltek", aztán pedig a nyakát harapta meg valaki váratlanul, de jó nagy lendületből Bödének.

Nem véletlen a jó hangulat, a Ferencváros 3-1-re legyőzte az Újpestet a legnagyobb magyar focirangadón, a meccs után nem sokkal - mivel a Loki kikapott Győrben - az is kiderült, hogy ezzel a zöld-fehérek feljöttek a második helyre, és csak egy pontra vannak lemaradva a Videoton mögött.

Ezért érdemes focizni

"Fantasztikus érzés, ezért érdemes focizni" - mondta a sajtó meglepően gyér érdeklődése mellett Böde Dániel arról, hogy milyen is az, amikor egy futballista nevét skandálja a közönség.

Böde volt a mezőny legjobbja Fotó: Mudra László - Origo

Pedig nem indult ilyen könnyen a meccs, hiszen az Újpest Tshibuabua formás támadás végén szerzett góljával már a negyedik percben vezetéshez jutott a Puskás-stadionban lévő több mint 20 ezer Fradi-drukker nagy bánatára. "Még gól nélküli állásnál a miénk volt az első helyzet, és igaz, hogy gyorsan vezetést szerzett az Újpest, de ez nem törte meg a társaságot" - emlékezett vissza a bajnoki elejére a válogatott csatár. "Csináltuk tovább a dolgunkat becsülettel, az Újpest elég masszívan védekezett, jól próbált kontrázni, mégis, végül megérdemelten nyertünk" - összegzett Böde, aki a 77. percben a Fradi harmadik gólját jegyezte.

A lefújás után a szurkolók beözönlöttek a pályára, és felrémlett, hogy itt akár balhé is lehet, végül csak egy közös játékos-drukker ünneplést lehetett látni a gyepen, amit még az egy sorba rendeződő rohamrendőrök sem zavartak meg.

"Ez természetes ünneplés volt a drukkerek részéről. Amikor tavaly a Győr bajnok lett, a szurkolói ugyanígy bementek a pályára ünnepelni, a mi drukkereinknek pedig ez volt az év meccse, így szerintem nincs is mit csodálkozni a reakciójukon" - állt ki a fanatikusok viselkedése mellett a válogatott csatár, majd a hangulatot fantasztikusnak nevezte. "A szurkolókkal maximálisan meg voltunk elégedve" - mondta Böde, hozzátéve, hogy a társaival azért edz napról napra, hogy a bajnokságot megnyerje a csapattal.

A csapatban benne van a bajnoki cím

A kapus Jova Levente nem titkolta, hogy nagy-nagy boldogságot érez a diadal miatt. "Lehengerlő volt ilyen sok szurkoló előtt nyerni, le a kalappal az egész csapat előtt" - mondta az Origónak már a csapat busza mellől, miközben hátulról sürgették. A B közép különösen tetszett neki, arról azonban nem volt szó, hogy elterelték volna a figyelmét a magyar pályán ritkán látható, kreatív aktivitásukkal. "Megnéztem a meccs előtti és a félidei koreográfiájukat, nagyon együtt voltak ők is, úgy, mint ahogy mi is a pályán, szóval ez egy dupla siker volt."

A kapus úgy érzi, hogy a Fradinak nagy lendületet hozhat a diadal. "Most megéreztük a vérszagot, ezért szeretnénk ott maradni az első két hely valamelyikén. A csapatban benne van a bajnoki cím, és ezt szerintem mindenki látja."

Jova szerint kapuskollégája, Balajcza tartotta a lelket az Újpestben Fotó: Mudra László - Origo

Kubatov Gábor FTC-elnök - nyilván az esetleges büntetésektől tartva - a Facebookon azt írta, hogy "néhány felelőtlen elvette a felhőtlen örömünket", Jovának viszont -Bödével összhangban - semmi baja nem volt azzal, ami a lefújás után történ. "Nagyon jó érzés volt, amikor bejöttek a szurkolók ünnepelni, mert így együtt örülhettünk a győzelemnek. Ilyen kéne minden meccsen. Nem volt semmi gond a drukkerekkel."

Az ellenfélből a kapus kollégáját emelte ki. "Az egész meccsen jól futballozott az Újpest, nem játszott alárendelt szerepet, de Balajcza Szabi tartotta benne a lelket, gratulálok neki ezúton is."

Letargia lett úrrá az újpestieken

"Letargia uralkodik a csapaton belül, mert vezettünk, és a Fradi erre hárommal tudott válaszolni, de olyan gólokkal, amelyek pontrúgások után születtek, így fel lehet volna rájuk készülni" - szomorkodott Simon Krisztián, az Újpest szélsője, aki ezzel együtt nem vonja kétségbe a pályaválasztó csapat sikerét. "De ha őszinte akarok lenni, ez a Fradi előrébb tart, mint az Újpest. Gratulálok neki a győzelemhez."

Fotó: Mudra László - Origo

Simon megérti, ha csalódottak a lila-fehér szurkolók, ugyanakkor felnéz rájuk, amiért a vereség ellenére megtapsolták a csapatot. "Talán azért, mert látták, hogy a szívünket kinn hagytuk a pályán. Ez ma ennyire volt elég" - folytatta a Feyenoordban is megfordult támadó, akinek szintén tetszett a hangulat. "Ennyi néző előtt nem is tudom, mikor rendeztek utoljára NB I-es meccset."

Az újpestiek húzóemberének, Kabát Péternek több helyzete is volt, és úgy véli, ha a csapat 2-0-ra elhúz, akkor onnan már nem veszített volna. "Jól kezdtünk, voltak helyzeteink 1-0-s vezetésnél is, de sajnos nem rúgtuk be őket. A Fradi nyomott, és mivel veszélyesek voltak a pontrúgásai, megérdemelten nyert. Fel kellett volna készülni arra, hogy a Fradinak magas csatárai vannak. A hét elején megbeszéljük a hiányosságokat és a hibákat, aztán készülünk a következő fordulóra. Jó csapat a Fradié, de mi sem játszottunk rosszul. Ha a második gólt berúgjuk, akkor szerintem megnyerjük a meccset. Sajnos nem így történt."