Vágólapra másolva!
A korábbi zalaegerszegi légiós, Artjoms Rudnevs példája mutatja, hogy az NB I is lehet jó ugródeszka, a lett csatár ugyanis a ZTE-től előbb Lengyelországba, majd onnan a Bundesligába került, ahol megállja a helyét, az idén már tíz gólnál jár. A hétvégi, Dortmund elleni duplájával ott a helye az elmúlt hét világválogatottjában, amelyben a Real Madrid, a Chelsea vagy a Tottenham sztárja is csapattársa lett.

Kapus:
Wojciech Szczesny (lengyel, Arsenal): Az Arsenal a helyzetek alapján akár gólzáporos győzelmet is arathatott volna a Sunderland ellen, de a hajrában mégis lengyel kapusa bravúros védéseire volt szüksége, hogy begyűjtse a három pontot, és 1-0-ra megnyerje a találkozót.

Hátvédek:
Rafael (brazil, Manchester United): Immár 12 pont a MU előnye a Premier League-ben, köszönhetően a City vereségének, illetve annak, hogy a csapat nyerni tudott az Everton ellen. A brazil jobbhátvéd remekül állta a sarat, pedig a másik oldalon Leighton Baines sokat ment előre, ráadásul Rafael még egy gólpasszt is adott.

Pavel Krmas (cseh, SC Freiburg): Idén először tudott bajnokit nyerni a Freiburg, de a Fortuna Düsseldorf elleni három ponttal egészen az ötödik helyig lépett előre. A csapat elsősorban a védelmének köszönheti remek szereplését, ezúttal ráadásul a győztes gól is a középhátvéd Krmas nevéhez fűződött.

Hugo Campagnaro (argentin, Napoli): A Serie A hét végi fordulójának eredményei a Juventusnak kedveztek, a Lazio és a Napoli döntetlenje jól jött a torinóiaknak. A rómaiak sokáig győzelemre álltak, ám a hajrában Campagnaro egy szépségdíjas találattal megmentette az egyik pontot csapatának.

David Alaba (osztrák, Bayern München): A bajorok lassan minden létező rekordot megdöntenek a Bundesligában, és gyakorlatilag már most oda lehet nekik adni az aranyérmet. A Schalke ellen úgy nyertek 4-0-ra, hogy több kulcsembert is pihentettek, de az ezúttal balhátvédként futballozó és két gólt szerző Alaba vezérletével is simán nyertek.

Középpályások:
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak világklasszisa mindent megtesz annak érdekében, hogy a figyelem középpontjában maradjon, és amíg a fő beszédtémát a pályán nyújtott teljesítménye jelenti, addig a Real is nagyon jól jár. A Sevilla ellen már második idei mesterhármast érte el - ráadásul hét közben a válogatottban is gólt szerzett.

Frank Lampard (angol, Chelsea): A Chelsea meg akart válni a klub egyik ikonjától, aki azóta folyamatosan jó teljesítményt nyújt, és már Roman Abramovics sem biztos benne, hogy el kéne küldeni. Lampard a múlt héten nem csak a válogatottban talált be a brazilok ellen, hanem a bajnokságban is eredményes volt a Wigan Athletic elleni találkozón.

Sunday Mba (Nigéria): Egy hónappal ezelőtt még a nigériai szurkolók sem nagyon ismerték a 24 éves középpályást, ám az Afrika-kupán mindenki megjegyezhette a nevét. Az elődöntőben Elefántcsontpart ellen szerzett győztes gólt, majd a Burkina Faso elleni finálét is ő döntötte el.

Gareth Bale (walesi, Tottenham): A Spurs balszélsőjéről egyre többen vélik úgy, hogy jelenleg a Premier League legjobb formában lévő játékosa. A Tottenham mindenesetre nagyon sokat köszönhet neki, hiszen a múlt héten megint Bale duplájával nyert, ráadásul a szélső a válogatottban is gólt szerzett.

Csatárok:
Artjoms Rudnevs (lett, Hamburger SV): A néhány éve még az NB I-ben futballozó támadó a Bundesligában is megállja a helyét. Ebben a szezonban már tíz gólnál jár, amelyből kettőt a hét végén, a Borussia Dortmund ellen szerzett, a HSV pedig hatalmas meglepetésre idegenben verte 4-1-re a címvédőt.

Son Heung Min (dél-koreai, Hamburger SV): Szintén a dortmundi találkozó hősének számít a hamburgi csatárduó másik tagja, a koreai Son. Rudnevshez hasonlóan ő is kétszer volt eredményes, és a hírek szerint már a nyáron egy nevesebb egyesülethez távozhat a HSV-től - talán éppen a Dortmundhoz.