Vágólapra másolva!
Egy bombaformában lévő kapus és egy lesipuskás csatár elég volt a Corinthiansnak a klubvébé megnyeréséhez, nem véletlen, hogy mindkét játékos bekerült heti álomcsapatunkba, akárcsak a Queens Park Rangers első bajnoki győzelmét szállító marokkói középpályása, és a Barcelona bombagólt szerző brazil hátvédje.

Kapus:

Cássio (brazil, Corinthians): a brazil együttes nem a fergeteges támadójátékának köszönhetően nyerte meg a klubvilágbajnokságot, hiszen a csapat mindkét mérkőzésén 1-0-ra győzött. Cássiónak az elődöntőben az Al-Ahli ellen nem volt sok dolga, viszont a fináléban szenzációsan védett a Chelsea ellen. Meg is választották a torna legjobb játékosának.

Hátvédek:

Adriano Correia (brazil, Barcelona): a végeredmény alapján azt gondolhatnánk, hogy az éllovas simán verte az Atlético Madridot, de a vendégek jobban kezdték a meccset, és ha nincs a brazil jobbhátvéd elképesztően nagy gólja, akkor ki tudja, hogy alakult volna a meccs. Az óriási futómennyiséget produkáló Adriano Correia azonban kilőtte a felső sarkot, a többit pedig Lionel Messi elintézte.

Martín Demichelis (argentin, Málaga): a Sevilla elleni andalúz rangadón aratott idegenbeli győzelem még nagyobb örömet jelentett a Málagának. A csapat argentin középhátvédje, Demichelis rendületlenül állta a hazai rohamokat, és fejelt egy nagyon fontos gólt is.

Jan Vertonghen (belga, Tottenham): alaposan megküzdött a három pontért a Spurs a Swansea City ellen, de a győzelem azt jelenti, hogy a londoniak továbbra is tartják magukat a negyedik helyen. Vertonghen középhátvéd létére a második legtöbb lövéssel próbálkozott a meccsen, és az egyikből gól is lett.

Nicolo Cherubin (olasz, Bologna): a bolognai drukkerek alighanem legmerészebb álmaikban sem gondolták, hogy a héten négy pontot szereznek, hiszen hétfőn a Lazio, vasárnap pedig a Napoli volt az ellenfelük. Az első meccset azonban lehozták kapott gól nélkül, Nápolyban pedig nyertek 3-2-re, többek között a balhátvéd Cherubin gólpasszának köszönhetően.

Középpályások:

Nicolai Müller (német, Mainz): a rendkívül előkelőnek számító hatodik helyen várhatja a Bundesliga tavaszi folytatását a Mainz, amely az év utolsó bajnokiján 3-1-re nyert a Stuttgart ellen. A jobbszélső két találatot is szerzett, az egyiket Szalai Ádám gólpasszát követően.

Javi García (spanyol, Manchester City): a manchesteri derbi elvesztését gyorsan sikerült kihevernie a Citynek, hiszen a hét végén magabiztosan nyert a Newcastle United ellen. Ráadásul végre a nyáron a Benficától megvett középpályás, Javi García is azt hozta, amit várnak tőle, rengeteg labdát szerzett, és még egy gólt is fejelt.

Andrea Pirlo (olasz, Juventus): gyorsan lerendezték az Atalanta elleni hazai bajnokit a torinóiak, hiszen 27 perc alatt beállították a 3-0-s végeredményt. Pirlo egy remekbeszabott szabadrúgásgóllal, és megszámlálhatatlan mennyiségű pontos átadással vette ki a részét a győzelemből.

Adel Taarabt (marokkói, Queens Park Rangers): a QPR szurkolóinak egészen a 17. fordulóig kellett várni, hogy csapatuk megszerezze első győzelmét a bajnokságban. A Fulham ellen a sokszor a meg nem értett zseni szerepkörében tetszelgő, de ezúttal valóban remekül futballozó Taarabt duplája hozta a három pontot.

Csatárok:

Paolo Guerrero (perui, Corinthians): éveken keresztül a játszott Hamburgban a perui támadó, legnagyobb sikerét azonban mégis egy brazil egyesület színeiben érte el. Guerrero alaposan kivette a részét a klubvébé megnyeréséből, hiszen az elődöntőt és a finálét is az ő gólja döntötte el.

Christian Benteke (belga, Aston Villa): a pocsék szezonkezdet után a Villa drukkerei lassan kezdhetnek megnyugodni, mert kedvenceik kezdik összeszedni magukat. A bajnokságban a Liverpool ellen idegenben aratott 3-1-es győzelemmel távolodtak a kiesési zónától, a Ligakupában pedig a Norwich City legyőzésével bejutottak a legjobb négy közé. Benteke a két meccsen három gólt szerzett.

www.globalsoccerapp.com