Vágólapra másolva!
A Manchester City szombat kora délután a Fulham otthonában lépett pályára, és simán nyert, 4-0-ra, ezzel pedig élre állt a Premier League-ben.

A 13. percben Josko Gvardol góljával szerzett vezetést a Manchester City, a horvát védő Kevin De Bruynével kényszerítőzött, a belga így már 111 gólpassznál jár a Premier League-ben így már csak Ryan Giggs előzi meg 162 gólpasszal az angol élvonalban.

A Manchester City játékosai ünneplik az újabb győzelmüket, amivel nagy lépést tettek a bajnoki cím felé
Fotó: Adrian DENNIS / AFP

A második félidőben Phil Foden is gólt szerzett, ő a tizenhatoson belülről lőtte ki a jobb alsót. A 71. percben újra Gvardiol szerzett gólt, egy szögletvariáció végén szerezte meg a második gólját. A 4-0-s végeredmény a 90. perc után alakult ki, a hosszabbítás pillanataiban Julian Alvarez talált be tizenegyesből, miután az argentin ellen szabálytalankodtak, ezzel élre állt a City, de az Arsenal visszaelőzheti majd, amennyiben vasárnap nyer az Old Traffordon a Manchester United ellen.

Két meccsel a vége előtt, ezzel a City-győzelemmel az is eldőlt, hogy a Liverpool már nem szerezheti meg a bajnoki címet, ami így a Manchester City és az Arsenal között dől el. 36 meccs után a Manchester Citynek 85, az Arsenalnak 83, a Liverpoolnak 78 pontja van. Szoboszlai Dominikék hétfőn este lépnek majd pályára az Aston Villa otthonában.

A Manchester City kedden még pótol egy meccset a Tottenham ellen, majd jövő hét végén zárul az angol bajnokság, amikor Pep Guardiola csapata a West Ham ellen lép pályára. Az Arsenal az Everton ellen zárja majd az angol bajnoki küzdelmeket.

A Manchester City december óta veretlen az angol bajnokságban, ez volt sorozatban a hetedik győzelme az előző szezontriplázó csapatnak, amely a bajnoki címe mellett az FA-kupa-címét is megvédheti majd a Manchester United ellen. A Bajnokok Ligájában a Real Madrid ejtette ki a Cityt.  

A magyar válogatott Kerkez Milost eltiltás miatt nélkülöző Bournemouth házigazdaként 2-1-re kikapott a Brentfordtól az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának szombati játéknapján. A vendégek a 87. percben megszerezték a vezetést, de a Bournemouth csakhamar egyenlített. Mégsem lett döntetlen a végeredmény, mert a ráadásban, a 95. percben érkezett a kongói Yoane Wissa, és három ponthoz segítette a Brentfordot. Az újonc Burnley 2-1-es vereséget szenvedett a Tottenham Hotspur otthonában és ezzel eldőlt, hogy a következő idényben a másodosztályban folytatja.

A Nottingham Forest a 80. és a 82. percben kapott góllal 3-2-re kikapott a vendég Chelsea-től, így a 18. helyen álló Luton Town még nem esett ki. A Luton helyzete így is reménytelennek tűnik, mivel pontszámban még beérheti a Nottinghamet, ám gólkülönbsége 12-vel rosszabb riválisánál.

Premier League, 37. forduló:
Nottingham Forest-Chelsea 2-3 (1-1)
Bournemouth-Brentford 1-2 (0-0)
Everton-Sheffield United 1-0 (1-0)
Newcastle United-Brighton 1-1 (1-1)
Tottenham Hotspur-Burnley 2-1 (1-1)
West Ham United-Luton Town 3-1 (0-1)
Wolverhampton Wanderers-Crystal Palace 1-3 (0-2)
Fulham-Manchester City 0-4 (0-1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.