Vágólapra másolva!
Ha klubelnök lennék, megvenném Cristiano Ronaldót, jelentette ki Dani Alves, a Barcelona jobbhátvédje, majd a Real Madrid edzőjét, José Mourinhót is dicsérte. A brazil focista a honfitársával, Kakával másképp bánna, Messit pedig külön kategóriába sorolja.

"Ha klubelnök lennék, szeretném a csapatomban látni Cristiano Ronaldót" - nyilatkozta Alves az Esporte Interativo című brazil tévének. "Senki sem tökéletes, de én nagyon szeretem Ronaldót."

A 29 éves játékos azért Lionel Messit sokkal jobbnak gondolja: "Messire minden igaz, amit róla mondanak, de még sokkal több is annál. Egy nagyon félénk gyerek erős személyiséggel. Jelenleg van Messi, aztán az összes többi játékos."

Dani Alves a Real Madrid trénerét, Mourinhót is tiszteli, mivel a korábbi játékosai nagyra értékelik, amit értük tett: "Igazán tisztelem Mourinhót, mert jókat mondanak róla az emberek. Ahogy megnyilvánul, az nem az én stílusom, de ha mindenki jókat mond róla, annak kell legyen oka."

Forrás: AFP/Javier Soriano

A brazil válogatottnak csak az nem tetszik, ami Kakával történik Madridban: "Kaká helyében én nem maradtam volna ott. Imádok játszani, ha ezt elvennék tőlem, nem volna értelme maradnom. Nem szeretnék azon keresztülmenni, amin most ő, épp elveszti a tiszteletet, amit kivívott magának. A Realnak tisztelnie kellene a világ egyik legjobb játékosát. Barcelonában nem állhatna elő ilyen helyzet."

Alves szerint Guardiola a világ bármelyik csapatát átvehetné a maga felkészültségével, így a brazil válogatottat is. A saját játékában a kiegyensúlyozottságot tartja fontosnak, inkább egész évben hetes osztályzatot kapna, mint tízest, ötöst, kilencest vegyesen.