Vágólapra másolva!
A Sevilla két büntetőt is kihagyott, így csak gól nélküli döntetlent ért el az utolsó 20 percben emberhátrányban játszó Rayo Vallecano otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A címvédő Real Madrid megszerezte első győzelmét, miután a duplázó Cristiano Ronaldo vezérletével 3-0-ra győzött a Granada ellen. A Barcelona ha nem is könnyen, de Adriano mesés góljával 1-0-ra legyűrte a Valenciát, így továbbra is százszázalékos.

A Sevillában Alvaro Negredo a hetedik, míg Ivan Rakitic a 71. percben hagyott ki 11-est. A Rayo Vallecano most veszített először pontokat a szezonban.

Az előző idényben a Király-kupában és az Európa Ligában is döntőt játszó - és mindkét finálét elbukó - Bilbao megszerezte az első pontjait a mostani bajnokságban, a baszkok a Valladolid ellen hat perc alatt döntésre vitték a dolgot a második félidő közepén.

A nap hőstettét a Levante vitte véghez, amely a 25. percben két góllal égett az Espanyol ellen, de a második felvonásban két gyors góllal egyenlített, majd a hosszabbítás egy öngól révén a győzelmet is kicsikarta.

A Real az első két meccsen csak egy pontot szerzett, a Granada ellen azonban simán hozta a kötelezőt, Cristiano Ronaldo előbb éles szögbő kötényezte fel a kapust, majd egy kipattanót gurított be, a végén pedig a lesről induló Benzema rúgatott gólt Higuaínnal.


A Szuperkupa-döntőt a Real ellen elveszítő Barcelonára a mindig veszélyes Valencia várt, és a Nou Camp a 23. percben azt az Adrianót ünnepelte, aki a hétközi meccsen már az első félidőben piros lapot kapott, megpecsételve csapata sorsát. A brazil szélsővédő tett róla, hogy valami szépre is emlékezzenek a drukkerek, gyönyörű gólt csavart a bal felsőbe.


Az első félidőben Fabregas növelhette volna az előnyt, de okos emelése nem hullott be a kapuba, és a Barcának a folytatásban sem sikerült újabb gólt szereznie. Igaz, végül ez is belefért, mert a Valencia Víctor Ruíz révén csak lesgólig jutott. A katalánok így mindhárom meccsüket megnyerték, és vezetik a tabellát, a Valencia két pontnál jár.

Primera División, 3. forduló:
Rayo Vallecano - Sevilla 0-0
kiállítva
: Ramiro (69., Rayo)

Athletic Bilbao - Valladolid 2-0 (0-0)
gól: Aduriz (69.), Susaeta (75.)

Levante - Espanyol 3-2 (0-2)
gól:
Juanlu (54.), Lell (56.), Raúl Rodriguez (93., öngól), illetve Longo (21.), Tejera (25.)

Real Madrid - Granada 3-0 (1-0)
gól: Cristiano Ronaldo (25., 53.), Higuaín (75.)
piros lap: Borja Gomez (59., Granada)

Barcelona - Valencia 1-0 (1-0)
gól: Adriano (23.)