Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székhelyén a Bajnokok Ligája után kisorsolták az Európa Liga negyeddöntőinek párosítását, amelyen két spanyol-német csata is összejött: a Bilbao a Schalkéval, az Atlético Madrid a Hannoverrel meccsel.

A negyeddöntő talán legkeményebbnek ígérkező párharcában a sorozat elődjének számító UEFA-kupát 1997-ben megnyerő Schalke, valamint az előző körben a tavalyi BL-döntős Manchester Unitedet kettős győzelemmel búcsúztató Athletic Bilbao találkozik egymással.

Az EL első, 2010-es kiírásának győztese, az Atlético Madrid a Hannoverrel csap össze. A 2004-ben UEFA-kupa-győztes Valencia a PSV Eindhoven kiejtését követően egy újabb holland ellenfelet kapott az AZ Alkmaar személyében, míg a Megyeri Balázzsal felálló Olimpiakoszt elbúcsúztató Metaliszt Harkiv a másik manchesteri sztáregyüttes, a City ellenében továbblépett Sporting Lisboával találkozik.

Az Európa Liga-negyeddöntő párosítása:
AZ Alkmaar (holland) - Valencia (spanyol)
Schalke (német) - Athletic Bilbao (spanyol)
Sporting Lisboa (portugál) - Metaliszt Harkiv (ukrán)
Atlético Madrid (spanyol) - Hannover (német)

Az első mérkőzéseket március 29-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Az elődöntők párosítása:
Atlético Madrid/Hannover - Alkmaar/Valencia
Sporting/Metaliszt - Schalke/Bilbao

Az első mérkőzéseket április 19-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor. A döntőt május 9-én rendezik Bukarestben.