Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-indulásról lemaradt Tottenham mindkét csatára négy-négy gólt szerzett 2010/11-ben a Premier League-ben, ezért a klub még jobban ráhajt a már fél éve is csábított Fernando Llorentére.

A 2010-ben megszerzett negyedik hely után a Tottenham Hotspurnél csalódást jelentett, hogy idén nem sikerült kiharcolni a Bajnokok Ligája-indulás jogát. Harry Redknapp szeretné is megerősíteni együttesét, ugyanakkor legjobbjait, elsősorban Luka Modricot és Gareth Bale-t több sztárklub is csábítja. A menedzsernek úgy kellene pénzt teremtenie az új igazolásokhoz, hogy őket megtartja, ugyanakkor néhány labdarúgót mégis elad.

Angol lapértesülések szerint Redknapp a csatársort szeretné felturbózni, az előző évadban ugyanis a házi gólkirály a támadó középpályás Rafael van der Vaart lett. Jermaine Defoe és Peter Crouch is csak négy találatot ért el a Premier League-ben, a Mirror pedig úgy tudja, hogy a Spurs megfelelő ajánlat esetén bármelyiküket hajlandó eladni. A megfelelő ajánlat legalább 13-13 millió eurót jelent.

Az így befolyó összegből az Athletic Bilbao spanyol csatárát, Fernando Llorentét venné meg a klub, akiért állítólag már januárban is ajánlatot tett, de a baszkok akkor nemet mondtak. A Tottenham most húszmillió eurót adna a világbajnok támadóért, ám a bilbaói vezetők ezt az összeget is keveslik.

További átigazolási hírek

A Newcastle United leigazolta a Lens francia U19-es válogatott középpályását, Mehdi Abeidet.

A Bolton Wanderers a Swansea középpályásával, Darren Pratleyvel erősített.

A Borussia Mönchengladbach játékosa, Karim Matmur az Eintracht Frankfurtba szerződött.

A Wolfsburg kölcsönadta fiatal svájci támadóját, Nassim Ben Khalifát a Young Boysnak.

A Napoli megszerezte a Parma svájci középpályását, Blerim Dzemailit, akiért Manuele Blasit és Fabiano Santacrocét adta cserébe.

A Brescia finn középpályása, Perparim Hetemaj a Chievo Veronában folytatja pályafutását.

Az Auxerre leigazolta a Lens tunéziai csatárát, Isszam Dzsemát.

www.global-soccer.eu