Vágólapra másolva!
Kényes ügybe keveredett Bryan Robson, az angol válogatott és a Manchester United korábbi klasszisa, aki egy rejtett kamerás felvételen azt ecsetelte, hogy lehet az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) és a Premier League szabályait megszegve befektetni kluboknál.

A korábbi kilencvenszeres angol válogatott júniusig a thaiföldi válogatottat irányította, ott kereste fel a Channel 4 stábja, amelynek tagjai indiai és kínai üzletembereknek adták ki magukat.

Az álüzletemberek arról érdeklődtek Robsonnál, érdemes-e angol futballklubokba fektetni a pénzüket, a Manchester United legendája pedig konkrét csapatneveket is említett, a Birmingham Cityt, a Sheffield Unitedet, a Sheffield Wednesdayt és a Leciester Cityt ajánlotta az általa potenciális vevőknek hitt érdeklődök figyelmébe.

Robson azt mondta, úgy lehet nagyot kaszálni, ha a megvásárolt csapatot megerősítve feljuttatják a Premier League-ba, majd ezután eladják. "Építsd fel a klubot a semmiből, mondd azt, hogy hárommillió fontba került, mikor megvásároltad, és százötvenmillióért el tudod majd adni a feljutás után" - mondta a torokrákkal kezelt exfocista.

Bár az angol szövetség és a Premier League szabályai tiltják, hogy egy befektetőcsoportnak két csapatnál legyen érdekeltsége, amikor az érdeklődök azt kérdezték Robsontól, hogy megvásárolhatják-e a Cardiff City csapatát is, Robson igennel felelt. A tárgyaláson Robson mellett egy futballlra szakodosott befektetési alapokkal foglalkozó cég ügyvezetője és ügyvédje is jelen volt, előbbi, Andrew Leppard azt is kifejtette, hogy lehet az egyik klubot az alapon keresztül, a másikat pedig a kiskapukat kihasználva megvenni.

Bár a rejtett kamerás felvételek csak hétfőn este kerülnek adásba Angliában, a szigetországi bulvárlapok hétfőn is foglalkoztak az üggyel, amely nem vet jó fényt Robsonra.