Vágólapra másolva!
Lionel Messi és Ángel Lafita is bekerült heti világválogatottunkba, miután duplázott a Real Madrid ellen. Azért nem csak a madridiak ellen sziporkázók kerültek be a csapatba: Radamel Falcao García négy gólt lőtt az Európa Liga elődöntőjében a Villarrealnak, Neuer kapus kettőt kapott a Manchester Unitedtől, de ha nem ő véd, sokkal rosszabbul járt volna a Schalke.

Kapus:

Manuel Neuer (német, Schalke 04): A gelsenkircheni kapus a múlt héten két mérkőzésen összesen hat gólt kapott, ám ennek ellenére nem érheti szemrehányás. A Manchester United elleni BL-elődöntőn sokáig ő tartotta mérkőzésben csapatát bravúros védéseivel.

Hátvédek:

Sascha Riether (német, Wolfsburg): Nagyon fontos győzelmet aratott a csapat a Werder Bremen ellen, hiszen az idegenben szerzett három pont közelebb hozta a bennmaradáshoz. A találkozó egyetlen gólját a jobbhátvéd szerezte, aki a mezőny egyik legjobbja volt.

Matías Silvestre (argentin, Catania): Elképesztően izgalmasan alakul a kiesés elleni küzdelem a Serie A-ban, ahol még legalább hat együttes érezheti veszélyben magát. A Catania a hét végén kicsit közelebb került a bennmaradáshoz, köszönhetően a Cagliari elleni győzelemnek, amit a gárda tíz emberrel aratott, többek között a középhátvéd Silvestre találatával.

Mamadou Sakho (francia, Paris Saint-Germain): A PSG továbbra is versenyben van a harmadik helyért a Ligue 1-ben, és a hét végén a Valenciennes ellen aratott 3-1-es győzelemmel utolérte a Lyont. A találkozón a fiatal középhátvéd, Sakho gólt szerzett, remekül futballozott, amit a L''Équipe nyolcas osztályzattal honorált.

Leon Jessen (dán, Kaiserslautern): A Vörös Ördögök kiesési rangadót nyertek a hét végén a St. Pauli ellen. A találkozó fordulópontja a hazaiak első találata volt, amelyet a felfutó balhátvéd, Jessen pontos beadása előzött meg - a bekk az egész meccsen rengeteget ment előre a támadásokkal.

Középpályások:

André Ayew (ghánai, Olympique Marseille): Az OM drukkerei nem lehettek maradéktalanul elégedettek csapatuk múlt heti teljesítményével, mert bár szerdán 4-2-re verte a Nice-t, a hét végén csak döntetlenre volt képes az Auxerre ellen. Ayewre azonban nem lehetett panasz, hiszen a nizzaiak ellen mesterhármast ért el, és a másik meccsen is remekül futballozott.

Thomas Müller (német, Bayern München): A bajorok nagy lépést tettek a BL-indulást érő harmadik hely felé azzal, hogy legyőzték a Schalkét. A találkozó legjobbja Müller volt, aki kedvenc posztján, támadó középpályásként szerepelhetett - ennek köszönhetően két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.

Gaetano d'Agostino (olasz, Fiorentina): A firenzei együttes stabilan áll a Serie A középmezőnyében, és az Udinese elleni bajnokinak nem volt sok tétje számára, ám a csapat 5-2-es győzelemmel jutalmazta kitartó szurkolóit. A találkozón a hazaiak középpályása, D'Agostino kétszer is betalált egykori klubja ellen.

Ángel Lafita (spanyol, Real Zaragoza): Az asztúriai együttesnél áldhatják a sorsot, hogy éppen a két Barcelona elleni BL-elődöntő között találkoztak a Real Madriddal, hiszen a körülmények azért alaposan hozzájárultak ahhoz, hogy a zaragozaiak nyerni tudtak a Bernabéuban. Mindez azonban semmit sem von le Lafita teljesítményéből, aki kétszer is bevette Iker Casillas hálóját.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, Barcelona): A két spanyol sztárklub BL-elődöntőjén nagyon sokáig nem a labdarúgás volt a főszereplő, és a mérkőzést követően is inkább José Mourinho magánszáma szolgáltatott témát. Pedig Messi kiválóan futballozott a találkozón, második gólja pedig még az ő szintjén is elképesztő teljesítmény volt.

Radamel Falcao García (kolumbiai, Porto): Egy nemzetközi kupa elődöntőjében mesternégyest szerezni hatalmas bravúr, és a portóiak kolumbiai csatára éppen ezt hajtotta végre a Villarreal ellen - ráadásul egyetlen félidő alatt.

www.global-soccer.eu