Vágólapra másolva!
Három magyar játékos érdekelt az Európa Liga nyolcaddöntőinek csütörtöki visszavágóin. Huszti Szabolcs és Gulácsi Péter csapata, a Zenit és a Liverpool is hátrányból próbál visszakapaszkodni, míg Dzsudzsák Balázs a PSV-vel a szívósan bekkelő Rangershöz látogat. A Zenit gyászszalaggal lép pályára: kapusuk felesége a meccs reggelén halt meg autóbalesetben.

A PSV 0-0-ról kezd Glasgow-ban, miután az első meccset hiába támadták végig Dzsudzsákék. Legalább a magyar válogatott balszélső jó formában van, minden eddiginél több bajnoki gólt a mostani szezonban, de az EL-ben is már hatszor postázott a gólvonal mögé. Biztató lehet a hollandoknak, hogy bármilyen, nem gól nélküli iksszel is továbbjutnak.

Huszti Szabolcs a Twente otthonában húsz percet játszott, mikor beállt, csapata már 0-2-re állt. A hajrában újabb gólt kaptak az oroszok, ám kapusuk, Vjacseszlav Malafejev öt okot is tud a továbbjutásukra: "Otthon játsszunk; segítenek a szurkolóink; az enschedei sima győzelem túlságosan megnyugtatja az ellenfelünket; már más is fordított 0-3-ról; az első meccsen jobban játszottunk, de a Twente majdnem minden helyzetéből gólt lőtt."

Malafejev családi tragédia miatt nem lép pályára: a felesége csütörtök reggel autóbalesetben meghalt. A Zenit játékosai gyászszalagot viselnek majd a mérkőzésen.

Valószínűtlen, hogy szerepet kap, de a Liverpool kispadján ül majd bevetésre készen Gulácsi Péter. Az U20-as vb-bronzérmes kapus csapata 0-1-ről várja a portugál Braga elleni csatát.

Őrizetben az Ajax légiósa, gyászszünet a meccsek előtt

A moszkvai repülőtéren őrizetbe vették Miralem Sulejmanit, az Ajax szerb játékosát. A holland klubnál nem tudták, hogy a légiós csak vízummal utazhatna Oroszországba.

A Bajnokok Ligájához hasonlóan az EL meccsei előtt is gyászszünetet tartanak a Japánban bekövetkezett, hatalmas pusztítást végző földrengés és az azt követő cunami áldozatainak emlékére.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók
Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 19 (az első mérkőzésen: 1-2)
Manchester City (angol) - Dinamo Kijev (ukrán) 19 (0-2)
Zenit (orosz) - Twente (holland) 19 (0-3)
Szpartak Moszkva (orosz) - Ajax Amsterdam (holland) 19 (1-0)
Porto (portugál) - CSZKA Moszkva (orosz) 21.05 (1-0)
Glasgow Rangers (skót) - PSV Eindhoven (holland) 21.05 (0-0)
Villarreal (spanyol) - Bayer Leverkusen (német) 21.05 (3-2)
Liverpool (angol) - Braga (portugál) 21.05 (0-1)