Vágólapra másolva!
A Zenit hiába vezetett a félidőben 2-0-ra a Twente ellen, az orosz csapat végül nem tudta ledolgozni a Hollandiában összeszedett háromgólos hátrányt, így nem jutott a legjobb nyolc közé az Európa Ligában. A szentpéterváriaknál Huszti Szabolcs a szünetben állt be. A Manchester Citynek nagyon sokba került Mario Balotelli forrófejűsége, az olasz támadó piros lapot kapott egy talpalásért, tíz emberrel pedig nem sikerült megfordítania a Dinamo Kijev elleni párharcot az angoloknak.

Balotelli már a negyedik percben hős lehetett volna, de Richards passza után három lépésről ki tudta hagyni az óriási ziccert. A City végig fölényben játszott az első félidőben, de Kolarov átlövésével csak egy gólt sikerült ledolgoznia a Kijevben összeszedett hátrányból, azt is csak akkor, amikor Balotelli durvulása után már tíz emberrel voltak a pályán a hazaiak.


A City a második félidőben is mindent megpróbált, a hatperces hosszabbításban is voltak lehetőségei, de az újabb gólt nem sikerült begyötörni, így Sevcsenkóék kerültek a nyolc közé.

Nem a Dinamo lesz az egyetlen kelet-európai a negyeddöntőben, a Szpartak Moszkva is várhatja a pénteki sorsolást, miután az amszterdami győzelem után hazai pályán 3-0-ra verte az Ajaxot. A Szpartak Dimitrij Kombarov révén szerzett vezetést, aki Alex passza után talált be,


majd Welliton duplázta meg az előnyt, aki a gólörömnél többször is fenékre huppant a futópályát borító jég miatt.


Az orosz fiestát az első meccsen is eredményes Alex tette teljessé, aki gyönyörűen csavart a jobb sarokba egy szabadrúgást.


A Zenit komoly lelki teherrel várta az amúgy is lehetetlen küldetésnek ígérkező, Twente elleni visszavágót, a kapus Vjacseszlav Malafejev felesége ugyanis autóbalesetben meghalt csütörtök reggel. A szentpéterváriak ennek ellenére nekimentek a hollandoknak, és előbb Sirokov lőtt gólt a kapufával kényszerítőzve,


majd Kerzsakov volt jó helyen, miután Lazovic kibrusztola neki a labdát.


A félidőben Huszti Szabolcs is beszállt a Zenitbe, amely végül nem tudott csodát tenni. A PSG sem tudta kiharcolni a hazai pályán a továbbjutást, a Benfica Gaitán megpattanó lövésével hozta magát még kedvezőbb helyzetbe,


és bár Bodmer egy szépségdíjas kapásgóllal visszahozta a párizsi reményeket, a második félidőben nem született újabb gól, így a portugálok mentek tovább.


Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágó:
Paris Saint-Germain (francia) - Benfica (portugál) 1-1 (1-1)
gól:
Bodmer (35.), illetve Gaitán (27.)
továbjutott: a Benfica, 3-2-es összesítéssel

Manchester City (angol) - Dinamo Kijev (ukrán) 1-0 (1-0)
gól:
Kolarov (39.)
piros lap: Balotelli (36., Manchester City)
továbbjutott: a Dinamo, 2-1-es összesítéssel

Zenit (orosz) - Twente (holland) 2-0 (2-0)
gól:
Sirokov (16.), Kerzsakov (38.)
továbjutott: a Twente, 3-2-es összesítéssel

Szpartak Moszkva (orosz) - Ajax Amsterdam (holland) 3-0 (2-0)
gól:
D. Kombarov (21.), Welliton (30.), Alex (54.)
továbbjutott: a Szpartak, 4-0-s összesítéssel

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.