Vágólapra másolva!
Suarez és Ibrahimovic villanása után 1-1 lett a Bajnokok Ligája kedd esti rangadója, az Ajax-Milan mérkőzés. A Bayern München és a Real Madrid is csak a hajrában csikarta ki a győzelmet idegenben, Lacina Traoré két óriási kapufát lőtt Rómában, de egyikből sem lett gól, ki is kapott a kolozsvári CFR Ranieri csapatától.

Keddi BL-eredmények, csoportállások

Egy félidőnyi jó játékot hozott az Ajax-Milan mérkőzés, a G csoport rangadója. Többet kezdeményezett a találkozón a holland együttes, amely Suarez-cselek után El Hamdaoui közeli lövésével vezetést is szerzett. A Milan két eltékozolt kontra után a harmadikat nem hibázta el, Ibrahimovic korábbi csapatának talált be. A folytatásban fokozatosan leült a játék, az eredmény így nem is változott.

A csoportban az Auxerre-ben is nyerni tudó, ezzel hatpontos Real Madird vezet. José Mourinho együttese csak Di María 81. percben szerzett góljával csikarta ki a győzelmet Franciaországban.

Szintén nagyon megszenvedett a győzelemért a Bayern München. A selejtezők során a DVSC-t kiütő Basel Frei góljával sokáig vezetett Van Gaal együttese ellen, amely azonban Schweinsteiger büntetőből, és az utolsó előtti percben egy ívelés után szerzett góljával egyenlített, majd fordított is. A Bayern ezzel vezeti csoportját, méghozzá a CFR Clujt két perc alatt elintéző AS Roma előtt.

Frei gólja, Schweinsteiger válasza

A kolozsváriak két kapufát is lőttek 0-0-nál (mindkettőt Lacina Traoré), ám összességében többet támadtak az olaszok, így megérdemelten nyertek. Borriello gólja pedig talán a forduló legszebbje volt: a Milantól érkezett támadó kapásból, félfordulattal küldött a kapuba egy hosszan előreívelt labdát.

Borriello mesterműve a Cluj ellen

Az F csoportban magabiztosan nyert a Chelsea és a Szpartak Moszkva is, a két hatpontos együttes éppen egymással meccsel majd a következő fordulóban. Hasonló a helyzet a H csoportban is, ahol az Arsenal és a Sahtar Donyeck lépett meg, a Braga és a Partizan Belgrád kárára.

Ajax-Milan, online közvetítés

A Milan 2-0-s győzelemmel, az Ajax ugyanilyen arányú vereséggel kezdte a Bajnokok Ligáját, előbbi viszont döcögősen szerepel az olasz bajnokságban, míg az amszterdamiak vezetik a hollandot.

Óvatosan kezdték a játékot a csapatok, az első veszélyesebb támadást az Ajax vezette, de Abbiati kapus résen volt. A hatodik percben Brych bíró félbeszakította a játékot egy rövid időre, miután a kanyarban ülő szurkolók meggyújtották a lelátó egy részét, a pályán pedig egy vörös füstbomba zavarta a látási viszonyokat.

A rövid szünet után Ajax-rohamokkal folytatódott a játék, az első szögletet is a hazaiak végezték - ám Stekelenburg kapusig passzolgatták vissza a labdát. Az első negyedóra végén a Milan is helyzetbe került, egy jobb oldali Zambrotta, Robinho akció végén kellett nagyott védenie a vb-ezüstérmes holland kapusnak. A 23. percben vezetést szerzett az Ajax: Suárez nagy cselekkel egészen a Milan ötöséig jutott, El Hamdaouihoz passzolt, aki közelről a léc alá lőtt.


Ajax - Milan 1-0


Tovább uralta a játékot az Ajax, jórészt a Milan térfelén zajlott a játék. Robinho mégis egyenlíthetett volna, de egy tökéletes kiugratás után középről, a kapust is elfektetve mellé lőtt. A következő kontrából viszont egyenlített a Milan, Seedorf nyakmagasságban érkező labdáját tanárian vette át Ibrahimovic, majd magabiztosan passzolt a kapuba. Innentől kezdve kiegyenlítődött a játék, mindkét csapat jól járatta a labdát, egészen az ellenfél tizenhatosáig.


Ajax - Milan 1-1


Félidőben egyik edző sem cserélt, Anitának még az első játékrész végén kellett lejönnie, miután egy Zambrottával való ütközés és egy rossz mozdulat végén is ugyanott ütötte meg a térdét. Kisvártatva Flaminit cserélte le Allegri edző, helyére a ghánai válogatott Kevin-Prince Boateng érkezett. El Hamdaoui majdnem nagy helyzetbe került, de les is volt, és Abbiati is jól startolt a labdára.

A következő percekre beszorult a Milan, Suarez nagy elánnal játszott, válaszul az olaszoknál melegíteni kezdett Ronaldinho és Inzaghi. Az iram némiképp visszaesett az első félidőhöz képest, az első ígéretes Milan-támadást pedig Ibrahimovic egy hanyag mozdulattal elrontotta: az éles szögből kapura ívelt labda helyett rossz beadás lett csupán.

Az Ajax többször is pontrúgásból veszélyeztethetett volna, de ezek nem sikerültek jól, míg a Milan ellentámadásai sokat vesztettek lendületükből. Suarez személyében Ibrahimovic tökéletes helyettesét találta meg az Ajax: az uruguayi csatár bosnyák-svéd kollégájához hasonló hanyagsággal emelt kapura.

Boateng eldönthette volna a meccset: Ibrahimovic labdát szerzett, majd a kapu előtt keresztbe passzolt, a jobb oldalon érkező ghánai éles szögből ugyan eltalálta a kaput, de Stekelenburg kiütötte a labdát. A hajrára kettős cserével frissítette csapatát Allegri: Seedorfot Abate, Robinhót Inzaghi váltotta. Ennek azonban nem lett jelentősége, az utolsó percek unalomba fulladtak. A Milan négy, az Ajax egy ponttal áll a csoportban, melyet az Auxerre-ben is győző Real Madrid vezet.

Bajnokok Ligája, G csoport, 2. forduló:
Ajax (holland) - AC Milan (olasz) 1-1 (1-1)
Amsterdam Arena, 50 ezer néző, v: Felix Brych (német)
gól: El Hamdaoui (23.), illetve Ibrahimovic (37.)
Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Verthongen, Alderweireld, Anita (Sulejmani, 38.) - Enoh, De Jong, De Zeeuw (Lindgren, 79.) - Suarez, El Hamdaoui, Emanuelson
Milan: Abbiati - Antonini, Thiago Silva, Nesta, Zambrotta - Seedorf (Abate, 85.), Flamini (K.P. Boateng, 52.), Pirlo, Gattuso - Robinho (Inzaghi, 85.), Ibrahimovic

Ari-gólokkal maradt hibátlan a Szpartak

A Szpartak Moszkva már korábban lejátszotta a Zilina elleni mérkőzését, az oroszok 2-0-ra nyertek, ezzel két mérkőzés után hat pontot szereztek az F csoportban.

Mindkét csapat gólnélküli döntetlent játszott hétvégén hazája bajnokságában: a Szpartak az Amkar Perm, a Zilina a DAC ellen. A BL-ben nem folytatódott a sorozat, az AZ Alkmaartól igazolt brazil Ari a 34. percben vezetést szerzett a moszkvaiaknak egy szerencsés fejessel: Martin kapus alászaladt, a védő meg már csak a gólvonal mögül tudta kivágni a labdát.


Fordulás után Ari második gólját is megszerezte, egy óra játék után eldőlt a találkozó, a csereként beállt Ibson azonban még egy góllal megterhelte a vendégek hálóját.

F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz) - MSK Zilina (szlovák) 3-0 (1-0)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion, 50 ezer néző, v: Martin Hansson
gól: Ari (34. és 61.), Ibson (89.)
Szpartak: Dikan - Parsivljuk, Suchy, Pareja, Makejev - McGeady, Sheshukov (Szabitov, 90.), Alex, D. Kombarov (Maidana, 84.) - Welliton (Ibson, 67.), Ari
Zilina: Martin - Guldan, Piacek (Ceesay, 46.), Sourek, Mráz - Rilke (Vladavic, 66.), Pecalka, Jez, Vittor, Majtán (Angelovic, 82.) - Oravec

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 2. forduló:

E csoport:
Basel (svájci) - Bayern München (német) 1-2 (1-0)
Sankt Jakob-Park, 13 ezer néző, v: Craig Thomson (angol)
gól: Frei (18.), illetve Schweinsteiger (56., 11-es és 89.)
Basel: Costanzo - Inkoom, Abraham, Ferati, Safari - Shaqiri (Chipperfield, 80.), Yapi Yapo (Almerares, 90.), Huggel (Cabral, 87.), Stocker - Frei, Streller
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjic - Altintop (Gómez, 46.), Van Bommel, Müller, Schweinsteiger, Kroos (Olic, 57.) - Klose (Tyimoscsuk, 77.)

AS Roma (olasz) - CFR Cluj (román) 2-1 (0-0)
Stadio Olimpico, 40 ezer néző, v: Jonas Eriksson (svéd)
gól: Mexes (69.), Boriello (71.), illetve Rada (78.)
Roma: Lobont - Cicinho (Cassetti, 64.), Mexes, Burdisso, Castellini - Ménez (Adriano, 46.), Pizarro, De Rossi, Perrotta, Totti - Vucinic (Borriello, 64.)
Cluj: Nuno Claro - Panin, Alcantara, Cadú, Rada - Dica, Kivuvu, Edimar (Koné, 69.), Culio - Hora (De Zerbi, 76.), L. Traoré (Bjelanovic, 82.)

A csoport állása:
1. Bayern München 6 pont
2. CFR Cluj 3 (3-3)
3. AS Roma 3 (2-3)
4. Basel 0

F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz) - MSK Zilina (szlovák) 3-0 (1-0)

Chelsea (angol) - Olympique Marseille (francia) 2-0 (2-0)
Stamford Bridge, 39 ezer néző, v: Frank De Bleeckere (holland)
gól: Terry (7.), Anelka (28., 11-es)
Chelsea: Cech - Ivanovic, Terry, Alex, A. Cole - Essien, Mikel (McEachran, 88.), Zsirkov (Sturridge, 73.), Kakuta (Ramires, 61.), Malouda - Anelka
Marseille: Mandanda - Kabore, Diawara, M'bia Etoundi, Heinze - Lucho González, E. Cissé, Cheyrou (Valbuena, 59.) - Rémy, Gignac (A. Ayew, 59.), Brandao

A csoport állása:
1. Chelsea 6 pont (6-1)
2. Szpartak Moszkva 6 (4-0)
3. Marseille 0 (0-3)
3. Zilina 0 (1-7)

G csoport:
Ajax Amsterdam (holland) - AC Milan (olasz) 1-1 (1-1)

Auxerre (francia) - Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
Stade Abbé Deschamps, 15 ezer néző, v: Bo Larsen (dán)
gól: Di María (81.)
Auxerre: Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Dudka - Contout (Jelen, 46.), Pedretti, Ndinga, Langil (A. Traoré, 77.) - Oliech, Chafni (Querica, 88.)
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso, Lass Diarra (Di María, 73.) - Higuaín (M. Diarra, 86.), Benzema (Özil, 58.), C. Ronaldo

A csoport állása:
1. Real Madrid 6 pont
2. AC Milan 4
3. Ajax Amsterdam 1
4. AJ Auxerre 0

H csoport:
Sporting Braga (portugál) - Sahtar Donyeck (ukrán) 0-3 (0-0)
Municipal de Braga, 14 ezer néző, v: Kevin Blom (holland)
gól: Luiz Adriano (56. és 72.), Douglas Costa (90., 11-es)
Braga: Felipe - Garcia, Rodriguez (Paulao, 36.), Moises, Sílvio - Alan, Vandinho (Mossoró, 74.), Aguiar, Leandro Salino (Lima, 55.), Paulo César - Matheus
Sahtar: Pjatov - Srna, Kuher, Rakickij, Rat - Costa, Hübschman (Vicenec, 79.), Mkitarjan, Gaj (Jádson, 66.), Willian - Luiz Adriano (Eduardo, 74.)

Partizan Beograd (szerb) - Arsenal (angol) 1-3 (1-1)
FK Partizan-stadion, 28 ezer néző, v: Wolfgang Stark (német)
gól: Cleo (33., 11-es), illetve Arsavin (15.), Samah (71.), Squillaci (82.)
kiállítva: Jovanovic (56.)
Partizan: Stojkovic - Stevanovic, Jovanovic, Krsztajic, Lazevszki - Tomic (Savic, 60.), Medo, Petrovic (Smiljanic, 69.), S. Ilic - Boya (Ilijec, 83.), Cléo
Arsenal: Fabianski - Sagna, Djourou, Squillaci, Gibbs - Rosicky, Denílson, Wilshere (Nasri, 74.), A. Song - Arsavin (Clichy, 85.), Samah (Vela, 75.)

A csoport állása:
1. Arsenal 6 pont (9-1)
2. Sahtar Donyeck 6 (4-0)
3. Partizan Beograd 0 (1-4)
4. Braga 0 (0-9)