Vágólapra másolva!
Velimir Zajec menesztése óta vezetőedző nélkül készül a Dinamo Zagreb labdarúgócsapata. A győriek Európa Liga-ellenfelének vezetősége külföldi edzőben gondolkodik, a hírek szerint a bolgárok egykori világklasszisa, Hriszto Sztoicskov lehet a befutó. Sőt, lehetséges, hogy jövő csütörtökön, az ETO Parkban mutatkozik be a horvát együttes élén.

Edző nélkül készül a Dinamo Zagreb labdarúgócsapata a bajnoki mérkőzésekre, illetve a Győr elleni Európa Liga-csatára, miután a vezetőség egy hete, mindössze hét meccset követően menesztette Velimir Zajecot, a csapat edzőjét.

Zoran Mamic, a klub sportigazgatója ugyan leszólta a magyar együttest, s úgy nyilatkozott, az ETO ellen edző nélkül is illik továbbjutni, kifejtette azon elképzelését is, miszerint egyértelműen külföldi edzőben gondolkodik.

A 24sata.hr információja szerint a befutó a bolgárok egykori világklasszis csatára, és későbbi szövetségi kapitánya, Hriszto Sztoicskov lehet.

"Igen, jelentkeztem a Dinamónál, nem tagadom, ez igazi kihívás lenne számomra" - nyilatkozta a horvát hírportálnak Sztoicskov. "Volt ajánlatom az Emirátusokból, de nem érdekelt. Sokat tudok a Dinamóról és a horvát ligáról, beszélem a nyelvet, arrafelé mentálisan minden nagyon hasonló a bolgár viszonyokhoz. Szívesen dolgoznék Zágrábban."

A lapok szerint a klubvezetés időt kért, hogy megfontolja az ajánlatot, de közölték Sztoicskovval, más szakemberkkel is tárgyalnak. Az viszont a bolgár mellett szólhat, hogy mivel jó kapcsolatot ápol a Barcelonával, esetleg az ott mellőzött játékosokat kölcsön kaphatná a horvát klub - véli a 24.sata portál.

Sztoicskov játékosként a Barcelona színeiben érte el legnagyobb sikereit, ötször nyert spanyol aranyérmet, egyszer spanyol kupát, tagja volt az 1992-es BEK-, illetve az 1997-es KEK-győztes csapatnak. Pályafutását az Egyesült Államokban fejezte be, ahol 2000-2002 között a Chicago Fire, 2003-ban pedig a DC United csapatait erősítette.

A bolgár válogatottban 83 mérkőzésen 37 gólt szerzett, a nemzeti csapat az ő vezérletével érte el a 4. helyet az 1994-es világbajnokságon.

2004-től 2007-ig a bolgár válogatottat irányította, majd a spanyol Celta Vigónál dolgozott. Utoljára a Dél-afrikai Köztársaságban edzősködött, tavaly ugyan eredetileg az iráni Abu Moslem szerette volna szerződtetni, de politikai okok miatt inkább a Mamelodi Sundowns ajánlatát fogadta el, onnan március 16-án távozott.