Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy a Milan hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget az Ajaxtól a Bajnokok Ligája utolsó fordulójában, az olaszok két játékost, Thiago Silvát és Mathieu Flaminit is elvesztettek sérülés miatt a számukra tét nélküli mérkőzésen.

Az már biztos volt az Ajax elleni meccs előtt is, hogy a Milan nem végezhet a másodiknál jobb helyen a csoportjában, és az elmúlt évek tét nélküli meccseinek ismeretében az sem volt különösebben nagy meglepetés, hogy az Európa Liga-helyért hajtó hollandok nyertek a nem túl motivált olaszok otthonában.

A vereség tényénél jobban fájhat a Milan-szurkolóknak, hogy az őszi menetelés egyik kulcsfigurája, Thiago Silva, és az utóbbi időben a kezdőcsapatban egyre stabilabb helyet kiharcoló Flamini is megsérült. Flaminit le is kellett cserélni az Ajax elleni meccs 26. percében, a diagnózis szerint a jobb térdében sérült meg az egyik szalag, emiatt három-négy hetet kell kihagynia.

Silvánál a Milánóban elvégzett MRI-vizsgálat azt állapította meg, hogy a jobb térdében megsérült a meniszkusz, a belső védő pedig úgy döntött, hogy hazautazik Brazíliába, és konzultál Jose Luiz Runcóval, a selecao orvosával.

A Milan számára Thiago Silva pótlása lesz a nehezebb, aki tanárian játszott a kissé lelassuló és bizonytalanná váló Alessandro Nesta mellett, és a csapat szurkolói is nyugodtabban nézhették a meccseket, amikor a Silva, Nesta páros szerepelt a hátvédsor közepén.

A brazil védő sérülése után a Chievótól igazolt Mario Yepes, a Genoától érkezett Szokratisz Papasztatopulosz vagy Daniela Bonera játszhat a védelem közepén. A Milan 15 forduló után hárompontos előnnyel vezeti az olasz bajnokságot, és vasárnap a Bologna otthonában lép pályára, amennyiben elmarad a betervezett sztrájk, és megtartják a fordulót.