Vágólapra másolva!
A Kameruni Labdarúgó Szövetség (Fecafut) magyarázatot kért Javier Clementétől, hogy miért hagyta el váratlanul az országot. A spanyol tréner a Kongói Demokratikus Köztársaság csapatával vívott, 1-1-re végződött mérkőzés után tűnt el, minden bizonnyal hazautazott.

Lia Mohammed, a Fecafut elnöke elfogadhatatlannak minősítette Clemente távozását és magyarázatot követel.

Jean Paúl Akuno, Kamerun korábbi szövetségi kapitánya szerint nincs semmi különös Clemente távozásában, mert minden meccs után kényszeresen hazautazik.

A spanyol edző a játékosok fegyelmezetlenségével, kulcsemberek távolmaradásával, az irdatlan hőséggel és az országban dúló kolerától való félelemmel magyarázta a kínos döntetlent. A meccsen amúgy mindkét gólt kongói futballista szerezte: Llunga a 36. percben juttatta előnyhöz csapatát, majd az 56.-ban Kulukuta a saját kapujába bombázott.

Az ibériai tréner augusztus közepén vette át az afrikai csapat irányítását.

A hatvanéves Clemente, aki legutóbb a spanyol élvonalból kiesett Real Valladolid vezetőedzője volt, harmadszor vállalt szövetségi kapitányi szerepet: a spanyol válogatottat 1992 és 1998, a szerb nemzeti együttest pedig 2006 és 2007 között irányította.