Vágólapra másolva!
Szerda este Albániában turnézott a Real Madrid, amely barátságos meccsen 2-1-re legyőzte a helyi első osztályú Gramozit. A világítás meghibásodása miatt a szünet a szokottnál kissé hosszabbra nyúlt. A spanyol klub kerete átalakulóban van, Ruud van Nistelrooy és Fernando Gago is távozhat a közeljövőben.

Szerda este Albániában tett villámlátogatást a Real Madrid. A tiranai kiruccanásáért, melynek keretében Manuel Pellegrini csapata barátságos mérkőzést játszott a helyi első osztályú Gramozi együttesével, több mint kétmillió eurót kapott a klub.

A 15 ezer néző örömére a hazaiak szereztek vezetést a találkozó elején, de Kaká még szünet előtt egyenlített. A folytatást kisebb botrány előzte meg, mivel a tiranai Nemzeti Stadionban kialudtak a fények, s csak mintegy nyolcvan perc után sikerült megjavítani a világítást.

A felháborodott, és öngyújtók seregét a pályára dobáló szurkolók dühödt kiabálással tiltakoztak, amiért Albánia legmodernebb stadionja csaknem egy mérkőzésnyi időre teljes sötétségbe borult. A kényszerszünetet követően lejátszották a második félidőt, amely egy gólt hozott: a Real francia csatára, Karim Benzema tíz perccel a lefújás előtt talált be.

A madridiaknál Iker Casillas kivételével minden nagy sztár játszott, így Ronaldo, Raúl, Kaká, Guti vagy Sergio Ramos is. Az elnöki díszpáholyban helyet foglalt az albán nagyvállalkozó mellett a Real-elnök Florentino Pérez, valamint megjelent az albán kormány több tagja, s jelen volt Spanyolország tiranai nagykövete is.

A turnét a leggazdagabb albánként emlegetett olajmágnás, Rezart Taci hozta tető alá.


Gramozi - Real Madrid 1-2

Közben javában zajlik az átigazolási időszak is. A Real kész eladni Ruud Van Nistelrooyt, aki iránt három angol együttes, a Tottenham Hotspur, a Stoke City és a Liverpool is érdeklődik. A 31 éves csatár ügynökét, Roger Lindsét felhatalmazta a klub a tárgyalásokra.

Ugyancsak elhagyhatja a Realt Fernando Gago. Az argentin védekező középpályás kevés lehetőséget kap Manuel Pellegrini edzőtől, így valószínűleg idény végéig hazatér a Boca Juniorsba. Gago szeretne bekerülni a dél-afrikai vb-re készülő válogatottba, ezért fontos számára a rendszeres játéklehetőség. A középpályás iránt Angliából is érdeklődnek, állítólag a Manchester City olasz vezetőedzője, Roberto Mancini örömmel látná csapatában.

Szintén a Realhoz kapcsolódó hír, hogy az egyesület korábbi klasszisa, Roberto Carlos tizenöt Európában töltött év után ismét a brazil bajnokságban lépett pályára.

A 36 éves hátvéd szerdán a Corinthians színeiben szerepelt a Bragantino ellen 2-1-re megnyert bajnokin, gólt nem szerzett, és kisebb sérülés miatt a 82. percben lecserélték. Roberto Carlos újra együtt futballozott egykori realos csapattársával, Ronaldóval.