Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihagyta a dél-afrikai világbajnokságra készülő bő keretből Christoph Metzeldert, a Real Madrid futballistáját.

A tréner csütörtökön bejelentette, hogy Metzelder helyett a hamburgi Dennis Aogo, a leverkuseni Toni Kroos, valamint a müncheni Thomas Müller kap lehetőséget a bizonyításra a jövő heti edzőtáborban, amelyre 30 játékost hívott meg.

A csapat kapitánya, az angol Chelsea-nél légióskodó Michael Ballack ugyanakkor hiányozni fog az összetartásról, mert együttese a Birmingham ellen játszik bajnoki mérkőzést.

"A kijelölt játékosokat - azokat is, akik valamiért nem tudnak eljönni az edzőtáborba - az elkövetkezendő hónapokban jobban fogjuk figyelni" - kommentálta döntését Löw. "Nem tervezzük újabb futballisták behívását a keretbe, de aki kiugróan jól teljesít a klubcsapatában, az mindenképpen megérdemel majd egy lehetőséget."

A 47-szeres válogatott Metzelder december végén egy interjúban elmondta, hogy nem számít a szövetségi kapitány meghívójára. A 29 esztendős védő utoljára a 2008-as Európa-bajnokság döntőjében, a spanyolok ellen 1-0-ra elveszített mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban.