Vágólapra másolva!
Örül, hogy elnyerte méltó büntetését a 2006-os világbajnoki döntőben elkövetett sportszerűtlenségéért Zinedine Zidane, a franciák korábbi futballsztárja.

A világ- és Európa-bajnok játékos pályafutása utolsó meccsén, a hosszabbításban lefejelte az őt provokáló olasz Marco Materazzit, amiért piros lapot kapott. Az olasz csapat végül büntetőpárbajban lett világbajnok.

"Helyes döntés volt, hogy kiállítottak, a kapus Gianluigi Buffon jól tette, hogy jelezte a bírónak a mozdulatomat" - nyilatkozta a France Football keddi számában a 108-szoros válogatott középpályás. "Nem tudnék most együtt élni azzal a tudattal, hogy akkor a pályán maradok, Franciaország pedig aranyérmet nyer."

A FIFA által háromszor az év legjobbjává választott, 37 éves Zidane kitért Thierry Henry közelmúltbeli botrányára is, arra, hogy honfitársa kezezés után adott vb-részvételt érő gólpasszt az írek elleni pótselejtezőn. "Sokan megszólaltak ebben az ügyben, olyanok, akik siker esetén szeretik az embert, bajban viszont magára hagyják. Biztos vagyok benne, hogy Henry nem büszke a tettére."