Vágólapra másolva!
Az Újpest két labdarúgója, Korcsmár Zsolt és Kovács Dániel november végén Skóciába utazhat, ahol a két játékos a bajnoki címvédő Celticnél tölthet egy hetet. Ha az edzéseken jó benyomást keltenek Tony Mowbray vezetőedzőre, akkor előfordulhat, hogy a januári átigazolási szezonban szerződést kapnak.

A 20 esztendős Korcsmár és a 19 éves Kovács az Újpest-edző Willie McStay közbenjárásával utazhat Skóciába, a lila-fehérek szakvezetője ugyanis magyarországi munkavállalása előtt a Celtic tartalékcsapatánál dolgozott, és - csakúgy, mint az Újpest - azóta is kapcsolatban van a Celtickel.

A skóciai The Sun szerint a 800 ezer fontra taksált, védőként és középpályásként is bevethető Korcsmár iránt a holland Feyenoord és a Bundesligában szereplő Freiburg is szemet vetett, ám a Celtic szeretné megelőzni a két érdeklődőt, ám előtte azért közelebbről is megnézné, hogy mit tud az U20-as világbajnokságon is remeklő futballista. A közeli Újpest-Celtic viszony miatt a skótoknak vélhetően csak egy szavukba kerülne Korcsmár szerződtetése.

A skótok két másik, meg nem nevezett újpesti játékost is meghívnának a Lennoxtown edzőközpontba a lilák november 21-ei, Vasas elleni Soproni Liga-szezonzárója után, ám hogy kit, az egyelőre nem nyilvános.

McStay a skót lapnak nem árulta el, hogy kik utazhatnak el Glasgow-ba, ám azt elismerte, hogy néhány játékos valóban útra kel majd: "Maximum négy játékos fog elutazni a Celtichez, ahol megnézik, mit tudnak. Annyit mondhatok: tehetséges játékosokról van szó."