Vágólapra másolva!
Rosszul zárta az igazolási időszakot a Tottenham Hotspur. Harry Redknapp menedzsernek Luca Modricot még sikerült pótolnia, ám utána egyetlen kívánsága sem teljesült.

Egy nappal az átigazolási időszak zárása után már a meghiúsult szerződtetések adnak beszédtémát. Legjobban a Tottenham Hotspur edzője, Harry Redknapp bánja, hogy nincs még néhány napja az erősítésre. Az átigazolásairól híres tréner az utolsó pillanatokban több focistáról is kénytelen volt lemondani. A Spurs ugyan a sérült Luka Modric helyére megszerezte a Portsmouth középpályását, Niko Kranjcart, ám Redkanpp még három posztra akart igazolni - egy sem jött össze.

Redknapp, aki korábban éppen a Portsmouth-nál dolgozott, volt klubja angol válogatott kapusát, David Jamest is szerződtetni akarta, ám ehhez előbb jelenlegi csapatának el kellett volna adnia Carlo Cudicinit. A januárban a Chelsea-től igazolt kapusnak azonban nem sikerült másik csapatot találni. A Tottenham a Manchester Cityvel is szeretett volna üzletelni, a Redknappnél a tartalékok közé szorult David Bentleyt adták volna el a manchesterieknek, akiket érdekelt is az üzlet, ám csak kölcsönvették volna a szélsőt. A Tottenhamet továbbá érdekelte a Manchester Citynél többnyire kispados Martin Petrov, őt viszont Mark Hughes nem engedte el. Redknapp a védelmét is erősítette volna, mivel Michael Dawson, Ledley King és Jonathan Woodgate is sérüléssel bajlódik. A mendzser egyik kiszemeltje a West Ham United játékosa, Matthew Upson volt, a másik a sunderlandi Anton Ferdinand. Mindkét klub ragaszkodott a játékosához.

Létrejött üzletek:

A Paris-SG csatára, Pegguy Luyindula 2012-ig meghosszabbította szerződését.

A Manchester City védője, Richard Dunne végül mégis csak az Aston Villánál kötött ki - a birminghamiek még kedden beadták a szükséges papírokat a ligánál, és szerdán a játékossal is sikerült megegyezniük.

A Chelsea balhátvédje, Ashley Cole újabb négy évre aláírt a londoniakhoz.

A Schalke 04 felbontotta középpályása, Albert Streit szerződését, az uruguayi Carlos Grossmüllert pedig kölcsönadta a Danubiónak.

Az AC Milan ausztrál kapusa, Zeljko Kalac a görög Kavalához igazolt.

www.global-soccer.eu