Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája elődöntőinek első mérkőzése mellett a múlt hét legfontosabb futballeseménye az El clásico volt, amelyet az FC Barcelona 6-2-re nyert meg a Real Madrid ellen. Ezek után senkit sem lephet meg, hogy a katalánoktól három játékos is bekerült álomcsapatunkba, amelyben azért a Chelsea, a Manchester United is a Juventus is képviselteti magát.

Kapus
Petr Cech (cseh, Chelsea): A londoni együttesnek sikerült egy gól nélküli döntetlennel kihúznia a Barcelona otthonában az első BL-elődöntőt, ami csak részben volt köszönhető a csapat remek védekezésének. A Chelsea kapusának is több nagy védést kellett bemutatnia, Cech azonban bizonyította, hogy az elmúlt hetek bizonytalanságai ellenére is remek formában van.

Hátvédek
John O'Shea (ír, Manchester United): Kevesen gondolták volna, hogy a manchesteriek nyerő embere az Arsenal elleni BL-elődöntőn az ír jobbhátvéd lesz. O'Shea már az első percekben majdnem gólpasszt adott Wayne Rooneynak, később pedig megszerezte a meccs egyetlen találatát.

Nasef Morris (dél-afrikai, Recreativo Huelva): A spanyol kiscsapat a hét végi forduló előtt még sereghajtó volt a Primera Divisiónban, de a huelvaiak nem adták fel a kiesés elleni küzdelmet, és az Osasuna elleni idegenbeli győzelemmel elmozdultak az utolsó helyről. A mindent eldöntő találatot a középhátvéd Morris szerezte a 94. percben.

Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona): A katalán szurkolók a szezon elején valószínűleg azt gondolták, hogy az egykori saját nevelés az idény nagy részében csak kispados lesz, ám Piqué mára alapemberré vált a Barcánál. A Chelsea ellen hibátlanul védekezett, a Real Madrid ellen pedig egy rendkívül pimasz gólt is szerzett.

Florian Marange (francia, Le Havre): A kikötőváros együttesének helyzete ugyan menthetetlennek tűnik a Ligue 1-ben, ennek ellenére az utolsó leheletéig küzd a bennmaradásért. Ennek a hét végén a Nantes látta a kárát, amely ellen a Le Havre idegenben nyert 2-1-re, köszönhetően a balhátvéd Marange szépségdíjas találatának.

Középpályások
Juanma Ortiz (spanyol, Almería): Amióta a mexikói Hugo Sánchez irányítja az Almeríát, a klub egyre jobban szerepel, és hét végi, Racing Santander elleni idegenbeli győzelmével egészen a tizedik helyre jött fel a tabellán. A meccs főhőse a vendégek jobb oldali középpályása, Ortiz volt, aki negyedóra alatt kétszer is betalált.

Xavi (spanyol, FC Barcelona): A Barca középpályásának a Chelsea ellen még nem ment olyan jól a játék, bár szokásához híven azon a meccsen is rendkívül pontosan passzolt. A Real Madrid ellen aztán ő is gálázott: a Barca hat találatából ötnél ő adta a gólpasszt, és a 90 perc során 94 pontos átadása volt.

Forrás: Getty Images

Yoann Gourcuff (francia, Girondins Bordeaux): Immár kétesélyes a küzdelem a francia bajnoki címért, hiszen a Bordeaux pontszámban utolérte a listavezető Olympique Marseille-t. A Girondins előbb megnyerte a Stade Rennes elleni elmaradt meccsét, majd a hét végén a Sochaux-t is megverte, Gourcuff a két meccsen három találatot ért el.

Pavel Nedved (cseh, Juventus): A torinóiak immár hetek óta nyeretlenek a Serie A-ban, és úgy tűnik, hogy lemondhatnak az ezüstéremről, ami meg is látszik a focisták többségének motivációján. Nedved azonban még ilyenkor sem áll le, a cseh középpályás két gólja pedig egy pontot ért a csapat számára a Lecce ellen.

Csatárok
Edin Dzseko (bosnyák, VfL Wolfsburg): A Bundesliga listavezetője újabb lépéssel került közelebb a bajnoki címhez a Hoffenheim legyőzésével. Pedig a szünetben még gól nélküli döntetlenre állt a találkozó, azonban a második félidőben a bosnyák gólgyáros megrázta magát, és mesterhármast szerzett.

Thierry Henry (francia, FC Barcelona): A csatár leigazolását tavaly még sokan kritizálták Barcelonában, ám a francia támadó a Real Madrid elleni két góljával végleg belopta magát a szurkolók szívébe. Henry ráadásul mindezt a tőle megszokott hűvös eleganciával hajtotta végre.

www.global-soccer.eu