Vágólapra másolva!
Az Internazionale hívei számára a múlt héten játszott AC Milan elleni derbi nemcsak a rangadó megnyerése miatt volt örömteli, a fekete-kékek szurkolói számára legalább ekkora boldogság volt, hogy a csapat sokat szidott brazil támadója, Adriano egykori önmagát idézve futballozott.

A csatár magánéleti problémái miatt az elmúlt években nem játszott tudásához méltóan, sőt egy fél évig kölcsön is adták őt a brazil Sao Paulónak. A jelenlegi idény előtt az Inter fanatikusai abban bíztak, hogy a csapat új edzője, José Mourinho képes lesz helyrerázni a támadót, azonban eleinte úgy tűnt, hogy ez még a portugál szakembernek is túl nagy falat. A szezon első felében Adriano többször is kimaradt a keretből, és egyre többet cikkeztek arról, hogy a klub szeretne megválni tőle.

A januári átigazolási időszakban azonban Adriano maradt az Internél, és a jelek szerint ismét élvezi Mourinho bizalmát - amit a focista a Milan elleni derbin góllal hálált meg. A találatot követően pedig Mourinhóhoz rohant, és megköszönte neki a lehetőséget, vagyis úgy tűnik, nincsen probléma kettejük között.

Ez pedig máris elég volt ahhoz, hogy Adriano szerződéshosszabbításáról kezdjenek el pletykák terjedni. A csatár szerződése 2010-ig érvényes, vagyis amennyiben nem ír alá újabbat, akkor a következő szezon végén ingyen távozhatna - és ha ezt az Inter el akarja kerülni, akkor vagy a nyáron el kell adnia a brazilt, vagy hosszabbítania kell vele. Az olasz források szerint az utóbbi a valószínűbb.

További átigazolási hírek:
Az Arminia Bielefeld kapusa, Dennis Eilhoff 2011-ig meghosszabbította szerződését. Az Everton fiatal középpályása, Jack Rodwell 2014-ig elkötelezte magát a liverpooli klubhoz. A Galatasaray középpályását, Arda Turant a Bayern Münchennel hozták kapcsolatba. Az FC Barcelona vezetői az AS Roma brazil középhátvédje, Juan szerződtetésén gondolkoznak.

www.infosport-focivilag.hu