Vágólapra másolva!
A brazil származású horvát csatár, Eduardo felépülése jobbkor nem is jöhetett volna az Arsenal számára, hiszen az Ágyúsok togói támadója, Emmanuel Adebayor szintén sérüléssel bajlódik. Egyes angol lapok értesülései szerint azonban a 2008-as év legjobb afrikai játékosának megválasztott csatár már nem marad sokáig az Arsenalban, hiszen a The Daily Star úgy tudja, hogy Adebayort az FC Barcelona szeretné leigazolni.

A katalán klub már tavaly nyáron is közel állt ahhoz, hogy megszerezze a csatárt, akkor azonban a transzfer meghiúsult. A Barcánál ugyanakkor egyre többet lehet hallani arról, hogy a gárda bombaformában lévő kameruni támadója, Samuel Eto'o az idény végén távozhat a csapattól, márpedig ez esetben az együttesnek szüksége lenne egy vérbeli középcsatárra - Josep Guardiola számára pedig Adebayor az egyik jelölt.

Az angol lap értesülései szerint a Barcelona akár 27 millió eurót is hajlandó lenne fizetni a togói futballistáért, és ezt az összeget Wenger arra fordítaná, hogy egy másik klasszis csatárral pótolja Adebayort. A kiszemelt pedig nem más, mint a Real Madrid holland támadója, Klaas-Jan Huntelaar, aki januárban érkezett a királyi gárdához, de eddig nem kapott sok játéklehetőséget, így aztán máris felmerült a távozásának lehetősége - legalábbis a pletykák szerint.

A Real 20 millió eurót fizetett ki Huntelaarért, de állítólag már 17-ért hajlandó lenne megválni tőle, és az Arsenal vezetősége ezt elfogadható összegnek tartja - amennyiben valóban eladják Adebayort.

További átigazolási hírek:
A Juventus legújabb kiszemeltje a középpályára a Real Madrid holland futballistája, Wesley Sneijder. Az Atlético Madrid érdeklődik a Real Valladolid jobbhátvédje, Pedro León iránt.

Az FC Barcelona fiatal támadóját, Bojan Krkicet a Villarreal csábítja. A Real Betis középhátvédje, Juanito az Atlético Madridba tart.

Az Arsenal kiszemeltje a Paris Saint-Germain 18 éves középhátvédje, Mamadou Sakho.

www.infosport-focivilag.hu