Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság hétvégi fordulóban a listavezető FC Barcelona azt a Numanciát fogadja, amelytől a 2008/2009-es szezon 19 fordulója alatt egyetlen vereségét elszenvedte.

Pep Guardiola tántoríthatatlanul menetelő, a lehetséges 57-ből 50 pontot begyűjtő gárdája a bajnokság nyitókörében, augusztus legvégén kapott ki 1-0-ra az azóta nagyon is az alsóházhoz tartozó szombati ellenfelétől. A visszavágóra hazai pálya, a Nou Camp kínál most minden szempontból megfelelő miliőt, gyakorlatlag csakis az szól a Barca ellen, hogy minden az ő sikerét igéri. A katalán együttes hívei között pedig legfeljebb az a vita tárgya, hogy mekkora különbséggel veri meg vendégét az összes ászát felvonultató bajnoki listavezető.

A Barca győzelme esetén tartani tudja 12 pontos előnyét közvetlen üldözőivel, a címvédő Real Madriddal és a szintén 38 pontos Sevillával szemben, amelyek jóval nehezebben leküzdhető riválisokkal találkoznak vasárnap. A Real a mindenkire veszélyes, jelenleg nyolcadik Deportivo La Corunát fogadja a szezon második félidejének nyitányát jelentő 20. forduló zárómérkőzésén, a Sevillára papíron valamivel könnyebb feladat megoldása vár, amikor a 10. helyen tanyázó Racing Santandert látja vendégül.

Primera División, 20. forduló
szombat:
Villarreal - Osasuna 20 óra
FC Barcelona - Numancia 22

vasárnap:
Almería - Athletic Bilbao 17
Mallorca - Valencia 17
Valladolid - Espanyol 17
Recreativo - Betis 17
Getafe - Sporting Gijon 17
Málaga - Atlético Madrid 17
Sevilla - Racing Santander 19
Real Madrid - Deportivo La Coruna 21