Vágólapra másolva!
Az európai kupaküzdelmek miatt rendkívül sűrű volt a múlt hét futballprogramja, és álomcsapatunkban is többségben vannak az olyan labdarúgók, akik a hétközi mérkőzéseken és a hét végén is remekeltek. Persze a remek egyéni teljesítmény nem mindig járt együtt a csapat sikerével: Zé Roberto például hiába ért el három gólt is két mérkőzésen, a Bayern München egyik találkozót sem nyerte meg.

Kapus:
Samir Handanovic (szlovén, Udinese): A friuli együttes kapusa a Borussia Dortmund elleni UEFA-kupa-mérkőzésen két gólt is kapott, de így is együttese legjobbja volt. Már a rendes játékidőben is több bravúrt bemutatott, a tizenegyespárbaj során pedig két büntetőt is hárított, és ezzel továbbjuttatta csapatát.

Hátvédek:
Christian Träsch (német, VfB Stuttgart): A svábok mestere, Armin Veh nem kis meglepetést okozott azzal, hogy a fiatal focistát szerepeltette a védelem jobb oldalán a Werder Bremen elleni rangadón, de a húzás maximálisan bejött. Träsch ugyanis élete második élvonalbeli találkozóján szerzett egy bődületes bombagólt, és adott egy gólpasszt is.

Diego Colotto (argentin, RC Deportivo): A nyáron igazolt középhátvéd a hétközi, SK Brann Bergen elleni UEFA-kupa-mérkőzésen debütált a Depor színeiben, és bemutatkozása fantasztikusan sikerült. A galíciaiak ugyanis az ő duplájával nyertek 2-0-ra, és jutottak tovább. Colotto a hét végi, CD Numancia elleni bajnokin is remekelt, hiszen csapata itt sem kapott gólt.

Gonzalo Rodríguez (argentin, Villarreal CF): A Sárga Tengeralattjáró továbbra is remekel a Primera Divisiónban, a Real Betis legyőzéséhez azonban az argentin középhátvéd fejesgólja is kellett. Gonzalo a hétközi, Celtic FC elleni BL-meccsen is remekelt, jelentősen hozzájárulva ahhoz, hogy a Villarreal 1-0-ra megnyerje a találkozót.

Roberto Canella (spanyol, Sporting Gijón): Az asztúriai együttes a spanyol bajnokság hatodik fordulójában végre megszerezte első győzelmét a szezon során. Az RCD Mallorca elleni diadalhoz a saját nevelésű balhátvéd, Canella is góllal járult hozzá, ráadásul neki ez volt az első találata pályafutása során.

Középpályások:
Dirk Kuyt (holland, Liverpool FC): A centerből jobbszélsővé avanzsált futballista a múlt héten két nagyon fontos gólt is szerzett a Vörösök színeiben. A PSV Eindhoven elleni BL-találkozón ő érte el együttese első találatát, majd a hét végén a Manchester City ellen az utolsó percben győztes gólt jegyzett.

Forrás: AFP

Kuyt hosszú ideje gólképtelen volt a bajnokságban, de a City ellen ismét megvillant

Zé Roberto (brazil, Bayern München): A bajorok továbbra is hullámvölgyben vannak, a múlt héten hazai pályán a BL-ben és a bajnokságban is csak döntetlenre voltak képesek, de ez legkevésbé sem Zé Robertón múlt. Az alapvetően védekező feladatokkal ellátott középpályás ugyanis háromszor is betalált: egyszer az Olympique Lyon, kétszer pedig a VfL Bochum ellen.

Luca Cigarini (olasz, Atalanta): A bergamói együttes remekül tartja magát a Serie A-ban, a hét végén a Sampdoriát győzte le egy remek mérkőzésen 4-2-re. Cigarini ugyan nem szerzett gólt az összecsapáson, az olasz sportsajtó szerint mégis ő volt a mezőny legjobbja: minden támadás tőle indult, a védekezésből is kivette a részét, és nyolcas osztályzatot kapott.

Sávio (brazil, Anorthoszisz Famaguszta): Az egykoron a Real Madridban is megfordult balszélső a nyáron némileg váratlanul igazolt az Anorthoszisz Famagusztába, amellyel ismét a BL-ben játszhat, és rutinja a múlt héten remekül jött a ciprusiaknak. A Panathinaikosz elleni mérkőzésen ugyanis a brazil két gólpasszt is adott, jelentősen hozzájárulva a 3-1-es győzelemhez.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok a hét végén gálaelődadást rendeztek az Atlético Madrid ellen, és Messi itt is betalált (még ha csak szabadrúgásból is), de az argentin csatár elsősorban a Sahtar Doneck elleni BL-meccsen nyújtott teljesítménye alapján került be álomcsapatunkba. Ott ugyanis az utolsó fél órára állt be, és két találatával megfordította a találkozót.

Forrás: AFP

Ki a király? Messi a Sahtar és az Atlético is ellen is nagyon nagyot játszott

Mikael Pagis (francia, Stade Rennes): Nem valami gyakori, hogy az Olympique Lyon háromgólos vereséget szenvedjen a francia bajnokságban, de a bajnokcsapat a hét végén beleszaladt egy 3-0-s zakóba - köszönhetően Pagisnak. A támadó ugyanis mesterhármast vágott a lyoniaknak.

www.infosport-focivilag.hu