Vágólapra másolva!
Steve Gerrard arra kérte csapattársait, tegyék ismét olyan erőssé a Liverpoolt, mint fénykorában volt, hogy legyőzhetetlenek legyenek az Anfielden és újra bajnoki címért harcoljanak. A klub tehetséggondozói közben dán csodagyerekre leltek.

A Vörösök tavaly is mindössze egyszer kaptak ki otthon, méghozzá legnagyobb riválistól, a később bajnoki címet nyerő Manchester Unitedtől. Első ránézésre szép eredmény ez, de hozzászámítva a hat hazai döntetlent - közte a nem túl penge Birmingham City ellenit - egyértelműen látszik, miért is nem harcolhatott a Pool a bajnoki címért.

Idén jól kezdett Rafael Benitez csapata, győzött a Sunderland otthonában, majd begyűjtötte a három pontot a Middlesbrough ellen. Utóbbi meccsen azonban még a döntetlen sem tűnt biztosnak a hajrá kezdetén, a győztes gólt pedig csak a 94. perc végén szerezte a csapatkapitány.

"Tavaly csak egyszer kaptunk ki itthon, de sokszor ikszeltünk és ezen javítanunk kell. Makulátlannak kell lennünk otthon. Eddig nem vesztettünk pontot és még közel sem játszottunk a képességeinkhez méltón. Tudjuk, hogy fogunk még javulni, ezzel együtt egészen a meccs legvégéig hajtottunk a Boro ellen, megmutattuk, hogy nagyon erős tartásunk van" - hangoztatta Gerrard.

A Liverpool 18 éve nem nyert bajnokságot, így idén a minimális cél, hogy mindvégig versenyben legyenek a trófeáért. Ugyanakkor nem csak a jelenre gondolnak a kikötővárosban, a klub akadémiája kiszemelt egy 14 éves dán tehetséget.

"Egy nagy álom válthat valóra, sosem gondoltam, hogy egy ilyen hatalmas klub felfigyel rám" - mondta Marcus Sondergaard, a Greve IF védője, míg honfitársa, a Vörösöknél játszó Jimmy Hansen elárulta, hogy már egy éve figyeli a fiút, aki szerinte technikás, jól helyezkedik és jól olvassa a játékot.