Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén első napirendi pontként az új főtitkár megválasztásáról tárgyalt, s a testület tagjai egyhangúlag Elbert Gábornak szavaztak bizalmat.

Elbert sportszakállamtitkárként július 21-én nyújtotta be lemondását Gyenesei István önkormányzati miniszternek. Lépését azzal indokolta, hogy volt néhány, számára fontos dolog, amelyről másképp gondolkodott a sportot is felügyelő miniszterrel.

"Egyelőre még nem tudom, pontosan meddig szól a szerződésem, annyi biztos, hogy hétfőtől lép érvénybe" - mondta az MTI-nek Elbert Gábor. "Amikor bejelentettem, hogy távozom a sport-szakállamtitkárság éléről, több ajánlat is érkezett, egyrészt Magyarországról, másrészt külföldről. Végül az döntött, hogy a lemondásom óta rengeteg szeretetet kaptam a magyar sport világából, ebből is éreztem, hogy várnak, bíznak bennem, én erre születtem, a véremben van, tehát a magyar sportban kell maradnom."

A sportvezető reagált arra is, hogy az MLSZ főtitkári pozícióját betöltő személyek az elmúlt időszakban gyakran váltották egymást: "Amikor elvállaltam a szakállamtitkári posztot, négy évre terveztem, és sajnálom, hogy idő előtt be kellett fejeznem. Az sem volt egy életbiztosítás, nyilvánvalóan az MLSZ főtitkári pozíciója sem az, de úgy gondolom, ha az ember kimegy a pályára, akkor azért megy, mert győzni akar. Sok szép feladatot jelöltünk meg, törődni kell az utánpótlással, a női labdarúgással, de azt gondolom, hogy azokat a programokat, amelyeket sportszakállamtitkárként korábban én is támogattam, folytatni kell, a foci hátterével kell foglalkozni, és fontos feladat, hogy az embereket, a szurkolókat közelebb hozzuk a magyar futballhoz."