Vágólapra másolva!
Miközben javában zajlanak a topligák küzdelmei, a legrangosabbnak tartott európai bajnokságokban a nemzeti kupák is lassan a célegyenesbe fordulnak. A kupagyőzelem a trófea megszerzése mellett még egy lehetőséget ad a nemzetközi porondra való kilépésre, és a mostani idényben a "kiscsapatok" mintha a szokottnál jobban szerepelnének - de azért a sztárgárdákra sem lehet panasz.

A végső győztes kilétéhez a legközelebb Olaszországban és Spanyolországban jutottak, hiszen itt már az elődöntők párosítása is ismert. Az olaszoknál az egyetlen igazán nagy meglepetést a Catania remek szereplése jelenti, igaz, a csapat egyelőre a bajnokságban is felülmúlja a várakozásokat. A szicíliai együttes a legutóbbi pontvadászatban csak az utolsó fordulóban menekült meg a kieséstől, és a jelenlegi szezonban is valami hasonlót vártak a gárdától, amely 21 forduló után a 12. helyen áll a tabellán.

A kiesési zóna persze még mindig közel van hozzá, ráadásul a legutóbbi öt fordulóban a Serie A-ban veretlen maradt a csapat, eközben azonban az olasz kupában menetelt. A legnagyobb bravúrt az AC Milan kiverése jelentette, még akkor is, ha a rossonerók a legjobb nyolc közé jutásért játszott meccseken kissé tartalékosan is léptek pályára.

A negyeddöntőben a cataniaiak az Udinesét búcsúztatták, mégpedig idegenben szerzett gólokkal, és a fináléba kerülésért az AS Roma lesz az ellenfelük. A Farkasok címvédőnek számítanak a sorozatban, és ha a másik ágon sorra kerülő FC Internazionale-Lazio párviadalból a milánóiak kerülnének ki győztesen (amire minden esély megvan), akkor az Inter és a Roma sorozatban negyedik alkalommal találkozna egymással a kupadöntőben!