Vágólapra másolva!
Az AC Milanban futballozó Filippo Inzaghi játszana az olasz olimpiai válogatottban az idén nyáron sorra kerülő ötkarikás játékokon Pekingben.

"Örömmel utaznék Kínába. Mindig lenyűgözött az olimpiák hangulata, ezért nagy megtiszteltetés lenne egyszer részt venni ezen a tornán" - nyilatkozta a 34 éves csatár szerdán.

Ha Inzaghi tagja lesz júniusban az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra utazó olasz keretnek, akkor valószínűleg nem vállalja augusztusban a pekingi szereplést.

A játékokon 16 csapat játszik az olimpiai címért. Az ötkarikás válogatottaknak csak három 23 évnél idősebb labdarúgó lehet tagja.

Szintén a BL-győztessel kapcsolatos hír, hogy Ronaldo a csapat weboldalán cáfolta, hogy a brazil Flamengóhoz igazolna.

"Az igaz, hogy bejelentkeztek értem, erre azonban én sem szóban sem pedig írásban nem reagáltam" - nyilatkozta a 31 éves klasszis, aki kedden tért vissza hosszan tartó sérülése után, és részese volt csapata Arab Emírségek elleni 2-0-ás diadalában.

"Újra fontos szerepet akarok játszani a Milanban, mivel mindig bízott bennem a klub" - tette hozzá. Ronaldo a jelenlegi szezonban eddig egy tétmérkőzésen lépett pályára, a szerződése nyáron jár le.